Parkování souseda - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Parkování souseda

Monika Kristová, 26.07.2008 14:23:07

Dobrý den,mám dotaz.Nevím, zda situaci popíšu srozumitelně. Náš dům stojí zastrčený za jiným rodinným domem, který patří jinému majiteli, stojí u silnice.Pro příjezd k němu slouží nájezd,který vede mezi tímto a ještě jedním domem. Tyto domy stojí přímo u silnice. Tímto nájezdem se jede k našemu a ještě sousedovu domu (sousedův dům je taktéž zastrčený) a dále jsou zde vrata garáže jednoho z těch domů, které stojí u silnice. Nájezd mezi dvěma domy je úzký natolik, že když se tam postaví jedno auto, další neprojede.Problém je ten, že jak soused odvedle (který má dům taktéž zastrčený jako my), tak ty další dva domy, které stojí u hlavní silnice používají tento nájezd pro stání a tím pádem se nemůžeme dostat k našemu domu (my máme pro parkování uzpůsobenou předzahrádku). Někdy tam auta od sousedů stojí i hodiny. Kde se mám domáhat toho, aby sousedé na tomto místě přestali parkovat (domluvy nepomáhají)? Mají právo stát v tomto místě, když mi tím znemožní příjezd ke vlastnímu pozemku? Děkuji

Re: Parkování souseda

Petr Petr, 26.07.2008 14:46:07

Pokud se nejste schopni spolu se sousedy domluvit, zkuste se obrátit na příslušný Městský či Obecní úřad a zde vše projednat.

PS: nájezdy do domů by měly sloužit jen na vjezd a výjezd z domu (garáže) a parkovat by se na nich tedy nemělo a ve městě kdy žijí já, je toto, řekl bych až moc důsledně kontrolováno Městskou policií a odměňováno "botičkou".

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »