Dluh na zdravotní pojišťovně - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dluh na zdravotní pojišťovně

Františka Zajíčková, 25.07.2008 13:22:24

Dobrý den,
mám dotaz ohledně dědictví a dluhu na zdravotní pojišťovně (ZP).
V lednu 2008 zemřel pan XY,který asi 10 let neplatil dluh na ZP a jehož dědictví vyřizuji.V roce 2007 byl vydán ZP platební výměr (PV) na nedoplatek na pojistném a PV na penále.

- ZP mi řekla, že jim musím zaplatit celý dluh na nedoplatku na pojistném ve výši 100.000,- Kč a penále mi nejspíše prominou.(dle zákona číslo 592/1992 §16,ods.2 se právo vymáhat pojistné promlčuje ve lhůtě pěti let od právní moci PV,jímž bylo vyměřeno)

- Notářka,která řešila dědictví tento dluh nezahrnula ani do dědictví a to jsem jí dala kopie platebních výměrů a taky ZP jí poslala aktuální výši dluhu,tzn, že notář o tomto dluhu věděl.Dále nám notářka řekla,že to tam zahrnovat nebude,protože to bysme výši dluhu uznali.Až po nás ZP bude chtít zaplatit,ať řekneme,že jsme o ničem nevěděli, ať nic neplatíme,že na to nemají nárok.
Existuje v zákonech nějaká klička,kterou se dá splacení dluhu zdravotní pojišťovně obejít?

Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »