Výživné po 18 roku dítěte - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výživné po 18 roku dítěte

Oldřich Holý, 25.07.2008 13:13:05

Dobrý den,
letošní rok jsem ukončil studium na střední škole a v září nastupuji na vysokou školu. Otec má vyživovací povinnost, ale platí ji tak, že polovinu posílá složenkou on, a polovinu jeho současná manželka, obojí na adresu mé matky. Mohu tedy požadovat, aby výživné otec platil celistvě a to na moje jméno? Děkuji za odpověď.

Re: Výživné po 18 roku dítěte

Oldřich Holý, 25.07.2008 13:18:52

Dále ještě prosím o zodpovězení následujícího,...
otcův právník požaduje abych otci poslal potvrzení o přijetí na vysokou školu. Mám ovšem pouze dopis přijetí na jednu ze zvolených škol, a na jinou jsem podával odvolání, a je možné že budu dodatečně přijat. Záleží na tom když pošlu otci potvrzrní o přijetí na jednu školu a nakonec nastoupím na školu jinou? děkuji za zodpovězení obou dotazů.

Re: Výživné po 18 roku dítěte

Petr Petr, 25.07.2008 17:59:48

Pokud jste plnoletý, mělo by výživné být již zasíláno přímo k vašim rukám.

Soustavnou přípravou dítěte na budoucí povolání se považuje také doba školních prázdnin bezprostředně navazujících na skončení studia, tzn. že i když by jste v září dále ve studiu nepokračoval máte nárok na výživné i za měsíce červenec a srpen (pokud tedy nejste veden na ÚP, či jste nenastoupil do zaměstnání).

Klidně otci tedy pošlete potvrzení o přijetí ke studiu na školu kterým disponujete a pokud by jste popřípadě v září nastoupil na jinou škodu tak to otci dodatečně doložíte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »