TOP doména Právník.cz (140-170 tisíc unikátních návštěvníků měsíčně!) je na prodej. Konkrétní nabídky zasílejte přes kontaktní formulář.

Diskuze ke článku 'Oprava a úprava věci' - fórum

Zbyněk Bouda  |  27.05.2008  |  diskuze (3)
Je jasné, že při opravě či nějaké úpravě věci nebude odpovědnost osoby tuto opravu provádějící stejná jako u prodávajícího u kupní smlouvy nebo u zhotovitele u smlouvy o dílo. Z pochopitelných důvodů (opravovaná věc není nová, ale už použitá a opotřebená) bude taková odpovědnost nižší, respektive některé její projevy budou pro spotřebitele méně výhodné. Zákon však nejprve musí oba pojmy odlišit od běžné koupě nebo díla. Opravou věci je činnost, kterou se zejména odstraňují vady věci, následky jejího poškození nebo účinky jejího opotřebení. Úpravou věci je činnost, kterou se zejména mění povrch věci nebo její vlastnosti. Obsahem tohoto závazku je potom právo objednatele, aby mu zhotovitel podle jeho objednávky provedl opravu nebo úpravu věci; zhotoviteli vznikne právo, aby mu objednatel zaplatil cenu za opravu nebo úpravu věci.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

záruční oprava, záruční list

Jan Novák, 12.07.2012 15:47:22

Dobrý den,
při záruční opravě nářadí jsem nedostal žádné vyjádření ohledně prováděné opravy či vyměnění dílů. Dostal jsem pouze razítko do záručního listu s datem provedení opravy.
Má kupující právo vědět jaké díly byly měněny a jaká závada byla u výrobku odstraněna?

Děkuji
Jan Novák

oprava televizoru

Jan Mráz, 25.07.2008 10:58:11

Jestliže v opravně televizorů po týdnu zkoušení zjistí, že nemohou závadu televizoru provést a odkáží mě na značkovou opravunu z důvodu nedostatku zkušeností a součástek, jsem povinen něco za toto zjištění zaplatit?
Děkuji za odpověď

Re: oprava televizoru

Mgr. Oldřich Topka, 30.07.2008 08:27:34

Dobrý den, Vy jste jim dal televizor k opravě a ne k tomu, aby zjišťovali jestli ho vůbec dokáží spravit. Takže za takovou "opravu" by jste jim nic platit neměl. Pokud na tom budou trvat, kontaktujte ČOI.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »