Lhůta - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpovědní lhůta

Alois Špringer, 24.07.2008 20:59:32

Dobrý den,prosím vás,jen se chci zeptat.Má zaměstnanec ve výpovědní lhůtě (výpovědˇ dal sám zaměstnanec) právo na den volna k hledání jiné práce?Pokud nemá žádnou dovolenou.Díky za odpovědˇ.

Re: výpovědní lhůta

Mgr. Oldřich Topka, 29.07.2008 11:19:52

Dobrý den, to řeší nařízení vlady č. 590/2006 Sb., o překážkách v práci takto: Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.

Lhůta

Jitka Kořístková, 24.07.2008 11:40:29

Dobrý den.
Jsem učitelka a dostala jsem výpověď z pracovního poměru za méně závažné porušování povinností k vykonávané práci.Zaměstnavatel mě neuvedl lhůtu na odvolání. Jaká ta lhůta tedy je, když výpověd mně začíná běžet od 1.8.2008, poštou jsem si ji vyzvedla 21.7.2008 a něměl by ji do výpovědi napsat?
Předem děkuji za odpověď.

Re: Lhůta

Mgr. Oldřich Topka, 29.07.2008 11:17:15

Dobrý den, to si pletete s nějakým úředním rozhodnutím. Tohle je pracovně-právní rozhodnutí zaměstnavatele a tam se žádné odvolání nepodává. Proti tomu se můžete bránit výhradně u soudu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »