Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,potřebovala bych poradit.Zaměstnavateli jsem poslala poštou na doručenku výpověď 31.10.08,ve dvou vyhotoveních.Výpověď byla dohodou k 30.11.2008.Zatím jsem kopii podepsanou od zaměstnavatele nedostala a zatím semnou odmítá mluvit i po telefonu ( z mého bydliště je zaměstnavatel vzdálen asi kolem 200 Km),jak se mam zachovat pokud mi do konce listopadu zaměstnavatel neodpoví,mam to brát tak že s mojí výpovědí souhlasí a já jsem skončila dle mé podané výpovědi nebo musím dále chodit do práce?Vůbec nevím jak se mam zachovat,nebo se mam vydat za zaměstnavatelem do firmy osobně?Děkuji Čermáková
Z dotazu není jasné, co jste mu poslala - zda výpověď nebo dohodu, což je podstatný rozdíl.
Buď jste mohla poslat výpověď (kde je dvouměsíční výpovědní lhůta) - pokud by ji převzal do 31. 10. (což máte potvrzené doručenkou), tak pracovní poměr skončí 31. 12. 2008 a žádné vyjádření od něho nepotřebujete (jeho případný nesouhlas nemá žádnou právní váhu). Pokud jste ji ale 31. 10. teprve posílala, tak ji dostal až v listopadu, výpovědní lhůta skončí 31. 1. 2009.
Nebo jste mu poslala návrh dohody o skončení pracovního poměru k 30. 11. 2008 - jedná se jen o návrh, dokud jej zaměstnavatel nepodepíše, tak dohoda neplatí (neboť je zřejmé, že s návrhem nesouhlasí).
V tom případě tedy pracovní poměr trvá.
To, že s Vámi odmítá mluvit telefonicky, není od něho slušné.
Ale - proč předpokládáte, že bude s dohodou souhlasit?
Zaměstnanec může dát vždy výpověď bez uvedení důvodu (jenom to trvá déle - tu výpověd. dobu).
Dobrý den,chtěla jsem se jen dotázat,započítává se 4 hodinová pracovní doba do důchodu?Pracuji tedy jen na 20 hod. týdně,ptám se proto že jsem slyšela že takto odpacovaná doba se do důchodu nezapočítá,tak bych chtěla vědět co je na tom pravdy.Na pracovním úřadě vedená nejsem protože můj hrubý výdělek je vyžší jak 4 000 Kč.Děkuji za odpověď Čermáková
Podle mě záleží na tom, jestli platí zaměstnavatel za vás sociální pojištění. To uvidíte na výplatní pásce. Ale pokud se jedná o práci na plný pracovní úvazek, tak by měl odvádět zdravotní i sociální pojištění. Pak by se to mělo započítávat i do důchodu. Akorát asi to bude mít vliv na výšku samotného důchodu. Protože výše výdělku má na důchod vliv. Doporučuji se zeptat na České správě soc. zabezpečení. www.cssz.cz. Hezký den. Habrmanová, www.ipodnikatel.cz
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com