Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. V mém bytě s reg.nájmem bydlí nájemník s rodinou (žena a nezl.dcera), ale nájemní smlouva, resp. "Zápis o dohodě o odevzdání a převzetí bytu" z r.1978 je sepsán s jeho rodiči. Ti v bytě již 6 let nežijí,nevím, kde jsou ani zda jsou vůbec naživu.
Nedávno jsem zjistila,že můj nájemník vlastní svůj RD. Vztahuje se na něj § 711 odst.1,bod g?
Děkuji.
Dobrý den, pokud vlastní RD, který je způsobilý k tomu, aby v něm bydleli, pak by se tento výpovědní důvod naplnil. Ovšem celou výpověď by jste měl předem konzultovat s právníkem, aby jste měl jistotu, že i když napadnou výpověď žalobou o neplatnost, bude schopen si ji náležitě obhájit.
Dobrý den, mám dotaz. Před několika dny matka obdržela výpověď z nájmu bytu kvůli neplacení. Situace: v letech 2001 až 2003 byla hospitalizovaná na psych.léčebně, já v té době byl student tudíž nezaměstnaný. Neměli jsme penize na placení nájmu. Vznikl dluh 86.000kč. Od r. 2004 jsme nájem začali normálně plati. V r. 2006 se matka zavázala k splátkovému kalendáři. Zaplatilo se asi 6 splátek a pak opět z fin.důvodů se přestalo platit. Nicméně nájem vč.služeb jsme platili stále řádně. Dnes nám došla výpověd o vyklizení bytu. Další šanci na spl.kalendář nám dát nechtějí. Chtěl bych se proto zeptat- je nějaká šance že v případě podání žaloby na neplatnost výpovědi bude výpověď stornována a dána druhá šance dluh splácet? Moje matka je psych.nemocná, dokonce na ni beru tzv.opatrovné. Nechodí skoro vůbec ven. Je v inv.důchodě,je jí 50let. Já jsem bohužel i díky tomu nezaměstnaný, špatně se mi hledá zaměstnání... Nevíme, jak se bránit. I když chápeme pozici pronajímatele (město Brno) tak si myslím, že by sd mělo přihlížet i na nás. Děkujeme za ochotu.
Dobrý den, výpověď napadnout můžete, ale nárok na nějakou "druhou" šanci jistou nemáte. Jestli soud shledá, že důvod výpovědi je oprávněný, pak výpověď potvrdí. V tomto případě bude město povinné Vám zajistit pouze přístřeší, nikoliv náhradní ubytování nebo byt. Takže úspěch u soudu nemáte v žádném případě zaručen, naopak Vám přibudou náklady na soud a v případě prohry i náhrada nákladů protistrany. Zkuste ještě zajít na konzultaci do občanské poradny, ale velké naděje si raději nedělejte.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com