Dědictví ze zahraničí - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Daně z dědictví

Bohumil Vondrášek, 15.10.2011 16:26:45

Dobrý den.
Jsem Polák s trvalým pobytem v ČR. V Polsku jsem dědil po tetě peníze za byt a z několika kont, částka je přibližně celkem 130000 Kč. Chtěl bych poradit jak a kde mam platit daně. Ostatní příbuzní, s kterými se o dědictví dělím, žijí v Polsku.

Dědictví a dluhy z Německa.

Martin Haldík, 25.01.2009 22:08:41

Chtěl bych se zeptat jak je to s možností zdědit dluhy u dědictví pocházející z Německa. Moje příbuzná zdědila po smrti otce jež měl německé občanství majetek. Jelikož to vypadalo že pozitiva převládají dědictví přijala. Později se však ukázalo, že měl dluhy na daních vůči Německému státu. Tyto dluhy přesáhly pozitiva z ostatního dědictví.

Nyní Německý stát prostřednictvím českých úřadů požaduje po mé příbuzné zaplacení těchto dluhů. Je to možné? V České republice nelze získat negativní dědictví (jen do výše zděděného majetku) ale jak je to v Německu?

Děkuji za odpověď

Dedictvi ze zahranici

Jan Stejskal, 14.12.2007 16:52:07

Dobry den, potreboval bych poradit ve veci dedictvi ze zahranici, kdy zustavitel nebyl obcanem CR a nemel v CR bydliste, ani zadny nemovity ci movity majetek, dedic je obcanem CR. Ma v teto situaci dedic nejakou danovou povinnost v CR? Jak je to s naslednym placenim dane z uroku z uspor z vkladu v zahranici, pokud ma nekdo v zahranici zaroven prechodny pobyt, kde se zdrzuje vice nez 183 dni v roce? Stanovuje zakon nejaky postup pri urceni danoveho domicilu? Predem dekuji za odpovedi.

dědictví na Slovensku

Pavlína Krouská, 30.10.2007 17:20:35

Dobrý den,naši příbuzní prodávají barák po babičce.Chtěli po mě a po sestře plnou moc s ověřeným podpisem,poněvadž náš otec už nežije a my dědíme nějakou část,protože jsme jeho dcery.Všechno jsme jim zaslali.Můžeme přijít o peníze?Všechno šlo přes právníka,ale ten prodej už přes něj nejde,že jo?Peníze žádný nejdou a dovolat se jim taky nelze.Máme se obrátit na toho právníka?Může nám nějak pomoc.Děkuji za odpověd,Krouská.P.KROUSKA@seznam.cz

Dědictví ze zahraničí

Petra Filipova, 09.10.2007 16:46:41

Dobrý den. Jsem jedna ze 4 dědiců. Soud o dědictví probíhá v Německu. Chtěla bych se Vás zeptat jak se bude dědic. podíl převádět do ČR. V Čechách vše proběhne přes notáře? Dědické řízení je zcela ukončeno až podpisem mým a odesláno zpět do Německa? Děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »