Návrh soudu na zplnoletnění - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

otazka

anna, 05.02.2012 12:34:19

Dobry den. Chci se zeptat mam 21 leteho pritele, ktery pracuje a mně je 16 let a chteli bychom spolu zit. A ja bych se chtela necht splnoletnit, jenze sem byla predana do pestnounske pece sve sestre ajejimu manzelovi kteri se rozvadí. Zajimalo by mne kdo by mi to musel podepsat sestra nebo moje matka? A co to vlastne vsechno obnasí? Dekuji vam predem moc.

Re: otazka

Karel Dlouhý, 05.02.2012 12:37:15

Musíte počkat do 18 let.

Re: otazka

anna, 05.02.2012 12:51:22

A kdybychom měla duvod snatku tak by bylo mozne mne splnoletnit?

Svatba

Kateřina Truhlářová, 27.01.2012 16:46:34

Dobrý den chtěla bych se zeptat.Je mi 17 let a jsem těhotná přítel je plnoletý (49 let) a chtěli bychom se vzít aby miminko bylo v úplné rodině a abychom mu mohli poskytnou věškerou péči kterou potřebuje a někdo mi poradil abych si zažádala o zplnoletnění jelikož se miminko narodí stýle v mých 17 letech a tak bych se chtěla zeptat na veškeré informace které se týkají zplnoletnění jakou mám naději na zplnoletnění kam se žádostí kde tu žádost najít atd . Předem děkuji Katka

Nájemní smlouva

Jan Novakov, 18.10.2011 12:08:18

Prosím o radu,v r.2004zemřela matka,na kterou byl psán dekret na dobu neorčitou od r.1970.Byt jsem o

býval s matkou po celou dobu.V r.2002matka dostala dopis,že máme nového majitele domu a nájem posílat na jeho konto.Nic víc.V r,2004matka zemřela,a já požádal majitelku o novou smlouvu.Písemně,auž 3x,a nejméně 3x ústně.Na písemné mi neodpověděla,ústně mi řekla,že žádnou smlouvu nepotřebuji,že mám evidenční list/už 8.každý rok se zvýšeným nájmem),a to mi stačí.Ovšem chtěl jsem přihlásit družku,a na evidenci obyvatel se mnou bez nájemní smlouvy vůbec nemluvili.Mám na ni nárok?Je majitelka ji se mnou povinna sepsat?Na dobu neurčitou?Velice děkuji za odpověď.

Poradíte mi prosím co dělat?

V.P., 17.10.2011 10:31:09

Dobrý den,
v lednu mi bude 17.Do svych 15 jsem zila s matkou,ale nesnesli jsme se s jejim manzelem.Nekolikrat me i zmlatil,nikdo se me doma nikdy nezastal.Tak jsem se rozhodla,ze pujdu jt otci.Ze zacatku vse bylo vporadku,jenze pak jsem ho zacala poznavat.Veskere penize propije,nekolikrjt me vyhodil z bytu kdyz byl opili i me dokonce zmlatil.Mluvi se mnou neustale sproste,vse mi vycita i to ze ma dluhy a chodi na brigadu.Pritom me nedava ani korunu a to na me mamka posila 1500...
Muj pritel (20let) s jeho maminkou mi nabydli,abych bydlela u nich a presla na skolu kde bych to spise zvladala.Taty jsem se jeste neptala,bojim se.Myslite,ze by slo jit k nim bydlet bez jeho svoleni?A kdyz by mi to dovolil byl by s tim nejaky problem?Nebo bych musela otehotnit,vzit si ho a tudis se nechat splnoletnit?Prosim poradte rychle.Dekuju moc.Dobrý den,
v lednu mi bude 17.Do svych 15 jsem zila s matkou,ale nesnesli jsme se s jejim manzelem.Nekolikrat me i zmlatil,nikdo se me doma nikdy nezastal.Tak

Re: Poradíte mi prosím co dělat?

Karel Dlouhý, 17.10.2011 18:22:43

Do čí péče jste byla svěřena po rozvodu? (Pokud byl)?
Od 18 let můžete jít, kam chcete. Do té doby za vás odpovídají rodiče.
Pokud by otec souhlasil, tak by s tím problémy být neměly (pak se dohodnout s matkou, ať výživné posílá vám?)

Obraťte se se žádostí o radu na odbor péče o děti a mládež na městském úřadu.

Uvedený způsob řešení otěhotněním nepovažuji za vhodný.
Nejde jen o právní problematiku.
Zkuste dát dotaz na www.poradte.cz

otázka

jana chalupova, 09.04.2011 19:21:59

Dobrý den,
já chodím do 7.ročníku a dostali jsme od paní učitelky úkol do slohu. Teď jsme začali brát ŽÁDOST a otázka zněla: Je mi 16, jsem těhotná a chci se s otcem ještě nenarozeného dítěte vzít.A moje otázka na Vás je, jaká by mohla být adresa adresáta? Prosím, odpovězte mi co NEJdříve! Jinak dostanu za pět a tím si zkazím známku z češtiny...
Předem děkuji.
Janča
P.S.: Jiná možnost o zjištění výše uvedené otázky mě nenapadla.

zplnoletnění

Kristýna Nagyová, 29.08.2010 11:29:44

Ahoj, v listopadu mi bude 17let a doma se vyskytly větší problémy. Mám plnoletého přítele a chtěla bych s ním žít. Ale nevím co mám udělat aby mě zplnoletili. Máme si udělat dítě nebo to jde i jinak?? Předem děkuji za odpověď.

Přechodné bydliště 16-ti leté dívky

M.. D..., 23.05.2010 09:35:57

Dobrý den,
Já jsem již plnoletý.
Má přítelkyně (16 let) se v říjnu 2009 odstěhovala se mnou do Prahy (s vysloveným souhlasem jejích rodičů), kde oba máme společný podnájem. Oba máme společnou nájemní smlouvu. Oba pracujeme a ona navíc ještě studuje dálkovou SŠ.
Její rodiče se asi něčeho zalekli a chtějí, aby se jejich dera neprodleně vrátila zpět k nim, do trvalého bydliště. Ona nesouhlasí, protože zde v Praze již má minimálně dva závazky, a to školu a práci.
Je někde stanoveno v zákoně, že musí notně nezletilá dcera opustit, na žádost svých rodičů neprodleně přechodné bydliště a vrátit se zpět k rodičům do trvalého bydliště?
Předem moc díky za Vaši odpověď.
M.D.

Re: Dotaz

Lukáš Kubálek, 27.06.2010 00:20:16

Chtěl bych se zeptat jestli zlpnoletnění je možné i v jiném případě než-li svatby nebo těhotenství. Jako v mém případě se to týká psichyckého a fyzického násilí a jestli bych měl šanci se dostat z rodiny tímto způsobem. A jestli tato možnost vůbec existuje.
Děkuji a zárověň prosím o rychlou odpověď - SPĚCHÁ.
Kubálek Lukáš děkuji.

Návrh soudu na zplnoletnění

lukas stepan, 06.05.2010 00:53:05

potreboval bych vzor žadosti ke zplnoletnení neboli k uzavreni snatku s nezletilou osobou

Zplnoletňení

K.17, 10.04.2010 19:59:00

Dobry den,chtela bych se zeptat,je mi 16 let a 1.5. mi bude 17,chtela bych se nechat zplnoletnit ale nevim co vse to obnasi...Vim ze ve vetsine pripadu musi byt divka tehotna a musi chtit uzavrit snatek...Ja vsak tehotna nejsem.Ale mam k tomu jiny celkem zavazny duvod...
Jiz neziji s mymy rodici,bydlim s pritelem a jeho rodici z duvodu toho,ze to doma proste neslo...Nasi momentalne nepracuji ani jeden a nemaji penize aby to utahly...Nekolikrat jsme se museli stehovat,jelikoz nebylo na najem...Vydelavala jsem penize focenim aktu aby bylo alespon neco malo...Mam peti letou sestricku o kterou jsem se starala prevazne ja...Mam kuratorku,ktera mi sama poradila,ze to doma proste nejde,ze nemuzu byt v jednom byte s mymy rodici a proto bydlim u pritele...Chtela bych se nechat zplnoletnit abych si mohla vzit sestricku do sve pece..nechci aby dopadla zle jako jsem dopadla ja:(Prosim poradte co mam delat?

Zplnoletneni

Zaneta Duffkova, 16.03.2010 16:13:32

Dobry den, chtela bych se zeptat??Je mi ted v kvetnu 17let a jsem tehotna ve 3 mesici.Muzu zazadat o zplnoletneni,ale s pritelem jeste svatbu zatim nechcem?

Zplnoletnění

Bára, 25.06.2009 23:56:00

Dobrý den , je mi 16 let a jsem těhotná , s přítelem se chceme vzit ale rodiče by s tím určitě nesouhlasily je mozné aby me soud zplnoletil bez souhlasu rodičů ???

Re: Zplnoletnění

Karel Dlouhý, 26.06.2009 18:38:59

Zákon o rodině
§13 (1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Bez tohoto povolení je manželství neplatné a soud vysloví neplatnost i bez návrhu.

Tedy žádost podat na okresní soud.

Možná by Vám mohli poradit na matrice, asi nejste první případ, takže mohou mít zkušenosti.

zplnoletnění

P.... ....., 10.04.2009 01:38:33

Dobrý den, chci se zeptat, jestli by soud povolil zplnoletnění u 16ti letého kluka. Situace je taková, táta se od nás odstěhoval před dvěma rokama, kvůli jiné ženě. Mamka si našla nového přítele. Pak se stala nešťastná náhoda a mamka už nežije... Její "bývalý" přítel tu s náma ještě žije, ale brzy se odstěhuje. Mám bratra a sestru, kteří už jsou plnoletí a bydlím jen s nima. Vím, že se tu už psalo, že soud zplnoletnění schvaluje pouze s věcmi spojenými o uzavření manželství, ale o tomhle tu nic psáno nebylo, a tak sem píšu. Děkuji za odpovědi.

zplnoletnění

Michael Drab, 11.02.2009 23:30:39

Dobrý den

chtěl bych se na možnosti zplnoletnění u 17letého kluka přesně 17 a 2měsíce.Mám problemy doma a chtěl bych si najít pronájem.A žit prostě sám na sebe..prosím poradtě co můžu dělat

Re: zplnoletnění

isabel záslavová, 12.03.2010 21:46:50

dobrý den chtěla jsem se zeptat zplnoletní mě v 16 když si zažádam na soud a mám 18 leteho přítele. V tuto chvíli mám kurátorku a ona by tam dala papíry, že nemůžu být v jedne domáctnosti s matkou. Stačilo by to nebo bych musela být těhotná?
děkuju

Zplnoletnění

Lenka Ambrosová, 13.01.2009 09:24:13

Dobrý den,chci se zeptat,jak je to se zplnoletnění chlapců.Každý má zájem zplnoletnit děvče,ale jde to i u 16letého chlapce,který čeká miminko s plnoletou přítelkyní?A jak se v tomto případě postupuje?Je to stejné,jako u dívek.Děkuji Ambrosová

Dotaz na zplnoletnění

Lukáš Wrzecionko, 12.01.2009 23:07:24

Dobrý den, mám dotaz na zplnoletnění. Moje přítelkyně je těhotná, mě bude co nevidět 18 let, ale nechceme se brát. Potřeboval bych, aby ji stát zplnoletnil z důvodu, vyplnování formulářů a jiných věcí, aby byla prostě schopna právním úkonům. Rodiče nás ve všem podporují, v tom není problém, děkuji předem za odpověď L.Wrzecionko.

Zplnoletnění

Patricie Heinlova, 12.01.2009 18:58:25

Dobrý večer.Asi těchto dotazů máte dost,ale já mám problém, jsem těhotná a chceme se s přítelem vzít.jenže mě je 17.Nevíme kam máme s mámou dojít,aby mě zplnoletnili a hlavně potřebujeme vědět,jak dlouho to trvá,aby byla svatba,co nejdřív????Děkuji Vám moc za odpověd a prosím...zpěchá to.Děkuji

Karel Dlouhý, 12.01.2009 19:04:43

Zákon o rodině
§13 (1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Bez tohoto povolení je manželství neplatné a soud vysloví neplatnost i bez návrhu.

Tedy žádost podat na okresní soud.

Možná by Vám pohli poradit na matrice, asi nejste první případ, takže mohou mít zkušenosti.

zplnoletnění

markéta Boušková, 28.10.2008 19:32:47

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, jsem lesbička je mi 17 a chtěla bych se svojí přítelkyní (25) vstoupit do registrovaného partnerství, rodiče s tim nesouhlasí je možné aby mě soud za těchto okolností zplnoletnil bez souhlasů rodičů?

Re: zplnoletnění

Petr Petr, 28.10.2008 20:34:24

Podle zákonné úpravy do partnerství nemůže vstoupit osoba, která nedosáhla věku 18 let.

Zplnoletnění

Edita Břendová, 19.10.2008 22:13:29

Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat,jestli je možné se nechat v patnácti letech zplnoletnit z důvodů těhotenství, a jestli je k tomu zapotřebí souhlasu rodičů??Předem děkuji za odpověď.

Petr Petr, 20.10.2008 07:32:29

Odpověď na vaši otázku máte uvedenu již několikrát níže a to:

Soud může povolit výjimku ke zplnoletění jen u osoby, která je starší a tedy dosáhla již věku 16ti let a to pouze v případě pokud by šlo o uzavření manželství.

Zplnoletnění

Petula Buresová, 14.10.2008 18:48:08

Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat pokud se chci nechat zplnoletnit a odejít z domova musí s tím souhlasit rodiče ?Mohou mě nechat zplnoletnit i když nejsem těhotná nechystám svatbu??Jen o sobě potřebuju rozhodovat sama

Petr Petr, 15.10.2008 21:23:33

Soud může povolit výjimku ke zplnoletění u osoby, která je starší a tedy dosáhla již věku 16ti let, ale pouze v případě pokud by šlo o uzavření manželství.

petula, 30.11.2008 17:38:48

Prosím mám dotaz soud může zplnoletnit osobu ,které bylo 16 let chce uzavřít snatek,ale neni těhotná..??

Karel Dlouhý, 30.11.2008 19:05:13

Zákon o rodině

Tedy je zde uvedeno:
- výjimečně,
- jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství,
- z důležitých důvodů .

Za ten důležitý důvod se v praxi považuje těhotenství.

Tedy důležitým důvodem zřejmě nebude jenom to, že se mají rádi ...

Zplnoletnění

Mirka Frečnerová, 10.10.2008 09:51:13

Chtěla bych se zeptat, jaké jsou podmínky zplnolenění. Je mi 17 let a chtěla bych se odstěhovat z domova ale mamka mě nechce pustit, že proto, že za mně nese zodpovědnost do mých 18-ti let. Moc bych se chtěla osamostatnit a začít vlastní život. Předem děkuji za odpověď.

Petr Petr, 10.10.2008 16:17:17

Odpověď na vaši otázku najdete v zákoně o rodině, ze kterého vyplývá, že rodiče jsou za své dítě v době jejich nezletilosti odpovědní. Tzn. že pokud rodiče nebudou souhlasit s tím, aby jejich dítě bydlelo jinde než rodiče, nelze se odstěhovat bez toho, aby nenásledovala opatření ze strany rodičů.

Návrh soudu na zplnoletnění

Jan O., 19 let, 23.07.2008 12:59:04

Dobrý den,

k výše zmíněnému předmětu...

Chtěl bych se zeptat na toto:

je možné podat návrh soudu na zplnoletnění již před dovršením šestnáctého roku věku, aby se jím soud zabýval? Nebo je lépe tento návrh podat až po dovršení požadovaného věku?

Děkuji.

Re: Návrh soudu na zplnoletnění

Petr Petr, 23.07.2008 13:22:09

Předpokládám, že vám jde v dané věci o uzavření manželství??? V tomto případě soud může povolit výjimku u osoby, která je starší, tedy dosáhla již věku 16ti let.

Jan O., 19 let, 23.07.2008 14:21:59

ano, je to tak jak říkáte. Jde nám o uzavření manželství.
Děkuji za Vaši odpověď.

Nikola Nikola, 29.10.2009 14:34:43

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,mám doma velké rodinné problémy a chtěla bych se odstěhovat k příteli.Přítel je plnoletý,má práci i možnost vlastního bydlení.Chtěla bych poprosit o zplnoletnění a uzavřít sňatek.Myslíte,že když nejsem těhotná,soud by mohl přihlédnout k mé spatné rodinné situaci a pomoct mi?Děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »