Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den
V pracovní smlouvě mám uvedeno jako druh práce "předseda družstva - vedoucí organizace". na poslední členské schůzi jsem nebyl zvolen předsedou družstva. Následně jsem obdržel od zaměstnavatele výpověď s odkazem na §52f), protože prý nesplňuji zákoný předpoklad pro druh práce uvedený v pracovní smlouvě (tj. nebyl jsem zvolen do funkce předsedy)
jde se proti tomu nějak bránit a získat odstupné?
může mi zaměstnavatel po dobu výpovědi snížit plat a o kolik?
Dobrý den, v tomto případě je předpokladem pro obsazení a výkon funkce volba členské schůze. Jestliže jste zvolen nebyl, pak jste skutečně přestal splňovat předpoklady pro výkon této práce a je možné Vám dát výpověď podle §52/f) ZP. Tento důvod není spojen s nárokem na odstupné. Můžete se sice bránit žalobou o neplatnost výpovědi, ale žádné velké šance na úspěch nemáte.
Takže Vám poběží 2-měsíční výpovědní doba. V té by Vás měli zaměstnat podle smlouvy a platit mzdu, pokud to nelze, pak Vám náleží náhrada mzdy. Jestli a o kolik Vám mohou snížit mzdu, to nelze z příspěvku jednoznačně vyčíst.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com