Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat na jednu věc máme s manželem jeden problém vlastníme nemovitost v níž bydlí jeho sourozenec a vzhledem k tomu že nechce platit zálohy na energie je mu možno tyto energie odstřihnout i přesto že s ní má sepsanou dohodu o upravě spoluvlastnických vztahů k nemovitosti,manžel vlastní 10/12 a ona 1/12 a je problém ten že jsou zde jen jedny hodiny na které jde celý dum a jsou napsány na manžela je tedy možno jí tu část odpojit anihž by nás dala k soudu o porušení dohody ona tvrdí že ano a že je to v té dohodě napsané ale já to tam nikde nevidím tak si myslím že nás tak trochu tahá za nos..snad jsem to napsala srozumitelně Děkuji za odpověd.
Dobrý den, napsala jste to celkem jasně, ale dohodu, o kterou jde, neznám. Takže pokud nenaleznou dohodu a bude jí odpojena elektřina, pak by o celé věci musel rozhodnout soud, jestliže se rozhodne bránit proti zásahu do jejích (spolu)vlastnického práva. Spoluvlastnické vztahy jsou především o dohodě, pokud nefunguje, měl by poměry upravit soud.
Dobrý den,
před rokem jsem koupila byt do osobního vlastnictví,ale nebyl k němu přidělen elektroměr,protože tam byly staré elektrické rozvody a majitel domu slíbil,že nové budou co nejdříve.
Takže neměla jsem svůj elektroměr a nemohla jsem hradit popatky za elektřinu.
Teď konečně majitel domu začal s istalací nových rozvodů a chce po mně úhradu elektřiny za dobu,co jsem neměla elektroměr.
Problém je v tom,že majitel domu nemůže prokázat kolik elektřiny jsem spotřebovala a vyhrožuje,že konečnou sumu rozdělí mezi všemi vlastníky bytů.
V tomto domě jsou celkem 4 byty do osobního vlastnictví a jsou na tom stejně jako já.
Co mohu udělat na svou obranu a co všechno si může dovolit majitel domu?
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, to je potíž pro obě strany. Pronajímatel má právo na úhradu elektřiny, ale není schopen přesně prokázat spotřebu jednotlivým nájemcům. Nájemci zase vědí, že elektřinu odebírali a zaplatit ji musí. Takže optimální by bylo nalézt nějaký kompromis. Popřípadě můžete vznést dotaz na zákaznické oddělení dodavatele elektřiny.
Dobrý večer. Ještě jsem se chtěl zeptat zda jde ještě někdo kromě Katastrálního úřadu zjistit přesnější informace o pozemku, zda není na něj exekuční řízení, nebo není předmětem soudního jednání atd. Děkuji za odpověď. Kelča
Dobrý den, nejpodrobnější je v tomto ohledu právě katastr. A jestli je ohledně nemovitosti vedeno nějaké soudní řízení, to se do KN nezapisuje a v podstatě nemáte žádnou šanci to zjistit.
Dobrý den. Kupuji pozemek od majitele který bydlí v jiném městě, chce vše řešit přez email (poslat smlouvu, já ji podepíšu a pak ji pošlu zpět), je to v pořádku? Jde mi hlavně o to jakým způsobem se bude pozemek platit, abych nezaplatil a on nepřevedl pozemek v katastru na mě a já přišel o obojí.Budu jej financovat z části hotově a z části přez stavební spořitelnu. děkuji za odpověď. kelča
Dobrý den,
na obsah smlouvy nemá vůbec žádný vliv, jestli Vám ji pošle e-mailem, poštou nebo předá osobně. Proč by to touto formou mělo být špatně?
Záleží na obsahu smlouvy a nikoli na způsobu jednání mezi smluvními stranami. Až Vám smlouvu pošle, dejte ji zkontrolovat nějakému právníkovi.
Děkuji moc za odpověď, samozřejmě ji nechám zkontrolovat u právníka, Jen mě zajímalo zda je postup správný. Když jsem kupoval garáž šli jsme to sepsat k notáři a peníze zůstali u něj, jakmile jsem se stal vlastníkem v KN byly peníze poslány na účet prodávajícímu. Proto teď nevím jakým způsobem se to bude takto na dálku řešit. Moc vám děkuji a přeji hezký den. Kelča
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com