dotaz - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nemovitost

petra Vocilkova, 12.08.2008 21:02:02

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat na jednu věc máme s manželem jeden problém vlastníme nemovitost v níž bydlí jeho sourozenec a vzhledem k tomu že nechce platit zálohy na energie je mu možno tyto energie odstřihnout i přesto že s ní má sepsanou dohodu o upravě spoluvlastnických vztahů k nemovitosti,manžel vlastní 10/12 a ona 1/12 a je problém ten že jsou zde jen jedny hodiny na které jde celý dum a jsou napsány na manžela je tedy možno jí tu část odpojit anihž by nás dala k soudu o porušení dohody ona tvrdí že ano a že je to v té dohodě napsané ale já to tam nikde nevidím tak si myslím že nás tak trochu tahá za nos..snad jsem to napsala srozumitelně Děkuji za odpověd.

Re: nemovitost

Oldřich Topka, 18.08.2008 09:22:54

Dobrý den, napsala jste to celkem jasně, ale dohodu, o kterou jde, neznám. Takže pokud nenaleznou dohodu a bude jí odpojena elektřina, pak by o celé věci musel rozhodnout soud, jestliže se rozhodne bránit proti zásahu do jejích (spolu)vlastnického práva. Spoluvlastnické vztahy jsou především o dohodě, pokud nefunguje, měl by poměry upravit soud.

dotaz

elena laba, 12.08.2008 19:42:16

Dobrý den,
před rokem jsem koupila byt do osobního vlastnictví,ale nebyl k němu přidělen elektroměr,protože tam byly staré elektrické rozvody a majitel domu slíbil,že nové budou co nejdříve.
Takže neměla jsem svůj elektroměr a nemohla jsem hradit popatky za elektřinu.
Teď konečně majitel domu začal s istalací nových rozvodů a chce po mně úhradu elektřiny za dobu,co jsem neměla elektroměr.
Problém je v tom,že majitel domu nemůže prokázat kolik elektřiny jsem spotřebovala a vyhrožuje,že konečnou sumu rozdělí mezi všemi vlastníky bytů.
V tomto domě jsou celkem 4 byty do osobního vlastnictví a jsou na tom stejně jako já.
Co mohu udělat na svou obranu a co všechno si může dovolit majitel domu?
Předem děkuji za odpověď.

Re: dotaz

Oldřich Topka, 18.08.2008 09:16:47

Dobrý den, to je potíž pro obě strany. Pronajímatel má právo na úhradu elektřiny, ale není schopen přesně prokázat spotřebu jednotlivým nájemcům. Nájemci zase vědí, že elektřinu odebírali a zaplatit ji musí. Takže optimální by bylo nalézt nějaký kompromis. Popřípadě můžete vznést dotaz na zákaznické oddělení dodavatele elektřiny.

dotaz

David Kelča, 23.07.2008 19:15:30

Dobrý večer. Ještě jsem se chtěl zeptat zda jde ještě někdo kromě Katastrálního úřadu zjistit přesnější informace o pozemku, zda není na něj exekuční řízení, nebo není předmětem soudního jednání atd. Děkuji za odpověď. Kelča

Mgr. Oldřich Topka, 31.07.2008 10:49:40

Dobrý den, nejpodrobnější je v tomto ohledu právě katastr. A jestli je ohledně nemovitosti vedeno nějaké soudní řízení, to se do KN nezapisuje a v podstatě nemáte žádnou šanci to zjistit.

dotaz

David Kelča, 23.07.2008 09:28:43

Dobrý den. Kupuji pozemek od majitele který bydlí v jiném městě, chce vše řešit přez email (poslat smlouvu, já ji podepíšu a pak ji pošlu zpět), je to v pořádku? Jde mi hlavně o to jakým způsobem se bude pozemek platit, abych nezaplatil a on nepřevedl pozemek v katastru na mě a já přišel o obojí.Budu jej financovat z části hotově a z části přez stavební spořitelnu. děkuji za odpověď. kelča

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 23.07.2008 10:08:01

Dobrý den,
na obsah smlouvy nemá vůbec žádný vliv, jestli Vám ji pošle e-mailem, poštou nebo předá osobně. Proč by to touto formou mělo být špatně?
Záleží na obsahu smlouvy a nikoli na způsobu jednání mezi smluvními stranami. Až Vám smlouvu pošle, dejte ji zkontrolovat nějakému právníkovi.

David Kelča, 23.07.2008 12:21:58

Děkuji moc za odpověď, samozřejmě ji nechám zkontrolovat u právníka, Jen mě zajímalo zda je postup správný. Když jsem kupoval garáž šli jsme to sepsat k notáři a peníze zůstali u něj, jakmile jsem se stal vlastníkem v KN byly peníze poslány na účet prodávajícímu. Proto teď nevím jakým způsobem se to bude takto na dálku řešit. Moc vám děkuji a přeji hezký den. Kelča

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »