nedodržení dohody o zaplacení pohledávky - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dluh

Kateřina Novotná, 15.08.2008 19:18:56

pokračování:ale nikdy peníze na účet neposlal včas,ale do konce daného měsíce to vždy stihl.Minulý měsíc jsem se ale splátky bohužel nedočkala a zítra bych měla dostat splátku další,ale bohužel myslím že čekám zbytečně.Poraďte mi prosím co mám v této chvíli dělat,jestli je nějaká šance jak z něj peníze dostat.Děkuji Kateřina

dluh

Kateřina Novotná, 15.08.2008 19:14:56

Dobrý den,prosím Vás o radu.Před třemi lety jsem si na své jméno vzala na splátky televizor pro přítele,se kterým jsem v tu dobu chodila.On měl splátky každý měsíc platit,ale tak se bohužel nestalo.O tom že splátky neplatil jsem se dozvěděla až v červnu 2007 kdy jsme spolu již rok nebyli.Firma od které televizor byl mi zblokovala účet dokud nezaplatím dluh,který se díky neplacení vyšplhal i s náklady na exekuci a vším ostatním na 55334kč.Dluh jsem zapaltila,k exekuci nedošlo,ale peníze jsem si musela pujčit,protže bývalý přítel mi oznámil že na zaplacení dluhu prostě nemá peníze.Po zaplacení jsem se s ním sešla a sepsala jsem s ním směnku kterou mi podepsal.Ve směnce je psáno že do 20.září 2009 mi bude zaplaceno 55.000kč které jsem si musela pujčit a do konce roku 2009 bude zaplaceno 11 procent z celkové částky což je 6050 kč,jako odměna za pujčení peněz a pod tímto je bývalý přítel podepsán.Dohodli jsme se na částce 2000kč měsíčně vždy k 15. dni v měsíci.Doposud to splácel,

Re: dluh

Petr Petr, 15.08.2008 20:20:08

Směnka je úvěrový cenný papír ze kterého vyplývá dlužnický závazek, který dává majiteli směnky právo požadovat ve stanovenou dobu stanovenou částku. Ve vašem případě ještě ale nenastal termín splatnosti, neboť tato je splatná až v den na ní uvedený. Pokud by vám jmenovaný směnku, ale zcela neproplatil ani v den její splatnosti, nezbude vám než se domáhat práv soudně.

Re: dluh

Kateřina Novotná, 15.08.2008 21:10:41

Mnohokrát děkuji za odpověď.Novotná Kateřina

nedodržení dohody o zaplacení pohledávky

Dana Búriková, 22.07.2008 21:44:25

Dobrý den, prosím o radu co dělat. Při dopravní nehodě jsem utrpěla zranění a následně setrvala delší dobu v pracovní neschopnosti. Tímto mi vznikla značná škoda. Viník nehody uznal svojí vinu, sepsal se mnou dohodu o uznání částky kterou mi vyplatí jako odškodné, dohodl se na termínu i způsoby umoření tohoto dluhu , avšak dohodu neplní a nekomunikuje se mnou.Je možnost domoci se splnění této dohody? Nebyla sepsána u notáře ani advokáta. U nehody nebyla policie. Jak se mohu bránit a co podniknout? Děkuji Búriková Dana

Re: nedodržení dohody o zaplacení pohledávky

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 23.07.2008 14:47:04

Dobrý den,
takováto dohoda je samozřejmě vymahatelná - doporučuji však seznámit s jejím textem nějakého právníka. Pak podejte žalobu soudu na zaplacení dlužné částky.

Re: nedodržení dohody o zaplacení pohledávky

Dana Búriková, 27.07.2008 09:50:07

Mnohokrát děkuji za radu a pomoc. Búriková Dana

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »