Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,můj dotaz je,s manželem jsme se rozhodli,že si pořídíme dům na hypotéku,složili jsme rezervační poplatek realitní kanceláři,sepsali rezervační smlouvu u právníka,prodávající nám nabídl,že tam můžeme bydlet zatím v podnájmu.Proto jsme sepsali nájemní smlouvu,ale po konzultaci se stavební firmou nám řekli,že by jsme se na dané nemovitosti nedolatili,proto jsme se rozhodli ustoupit jak od kupní tak nájemní smlouvy.Nájemní smlouva je platná od 1.9.2011,ptám se tedy zda budeme nějak sankciovány za smlouvu nájemní,když od ní odstoupíme ještě před 1.9.2011 děkuji zs odpověď
Dobrý den, jsem student a bydlel jsem v bytě s dalšími. Z bytu jsem odešel v půlce března. Smlouva byla napsána na jednoho z těch, kteří v bytě zůstali. Já jsem byl uveden pouze jako "osoba žijící s nájemcem v bytě", nic jsem tedy nepodepisoval. Při nástupu do bytu jsem složil kauci, ve výši měsíčního nájemného rozpočítavého na jednu osobu. Po mém odchodu mi pronajímatel kauci nevrátil, aby pokryl náklady na další měsíc. Chtěl jsem za sebe najít náhradu, ale bývalí spolubydlící mou nabídku odmítli s tím, že si to zařídí sami. Nyní po mě pronajímatel požaduje uhrazení nájemného ještě za květen a vyhrožuje mi řešením právní cestou. Ptám se tedy, zda má na toto pronajímatel právo, jestliže nezanikla smlouva mezi ním a podepsaným nájemcem. Smluvní vztah tedy trvá dál. Moc děkuji za rady.
Dobrý den,před 6 lety jsem dostala plnou moc od manželů, kteří dlouhodobě odjížděli do zahraničí na pronajímání jejich společného bytu ( v osobním vlastnictví). Uzavřela jsem v zastoupení nájemní smlouvu s nájemci, kteří jsou bezpréblémoví a včas plní všechny své povinnosti.
Během minulého roku došlo k rozvodu manželů, kteří mně pronájmem pověřil (plná moc jak od manžela tak od manžčlky).
Nyní jeden z manželů požaduje okamžité zvýšení nájmu podnájemníkům nebo okamžité ukončení nájemní smlouvy.
Druhý z manželů ovšem s tímto nesouhlasí a požaduje trvání stávající nájemní smlouvy. Majetkově zatím vypořádáni nejsou. Prosím o radu jak se mám jako jejich společný zástupce zachovat?
Děkuji.
Dobrý den,
ráda bych se prosím zeptala... Před 4 měsíci jsme se nastěhovali do nového bytu. Máme řádnou nájemní smlouvu, kde je jasně dáno, že nájemné je 13 000 kč + poplatky (energie a služby spojené s užíváním bytu)3000,-. Po třech měsících nám bytná hodila do schránky dopis, že nám zvyšuje nájemné z 13000 na 20000,-kč. -jako jeden z důvodů uvedla, že je potřeba také platit fond oprav, který je 3500,-. S majitelkou se naprosto nedá domluvit, naslibovala v bytě hory doly, nic nedodala, byt předala v hrozném stavu a my teď nevíme co s tím. Chceme se odstěhovat, a to hned. Poradíte nám prosím, co v takovém případě dělat, jestli můžeme okamžitě odstoupit od smlouvy, abychom nemuseli dodržovat 2 měsíční výpovědní lhůtu, nebo něco podobného?! Mockrát děkuji
mám nájemníka ve svém vl.bytě,s náj.smlouvou.Nyní mi neplatí dohodnutý nájem,že nemá,v bytě bydlí,odmítá ho opustit a vrátit klíče s okamžitou účinností,pro neplacení.Má dojem,že když má okamžitou výpověď pro neplacení,tak už nic platit nemusí.Má pravdu?Dluží nájem za druhý měs.Teď donesl pís.výpověď měsíc se zpětným datem,vydírá mě tím,pokud do konce měs.dohodou neukončím s ním smlouvu o nájmu,nic mi nezaplatí,byt nevrátí nebo snad v dezolátním stavu.Mám na to přistoupit?Jak dostat dlužné peníze za minulé nájmy,jak dostat nájemníka z bytu?Mohu po něm požadovat nájmy i z 2měsíců výpovědní lhůty,když už tam bydlet nechce či nebude.Kde a jak vše vyřešit?Vše sepsáno nájemní smlouvou.Může příp.exekuce být vymáhána z rodičů,kde má trvalý pobyt,pokud by odjel za prací do zahraničí?Poradíte obratem??Nutné co nejdříve!!Děkuji moc předem.
Dobrý den, jestliže s ním máte takové potíže, pak jděte věc řešit rovnou k advokátovi. Nejspíš bude nutné podat žalobu o vyklizení. Mimochodem něco jako "okamžitá" výpověď z nájmu neexistuje. Jsou zde dány jisté výpovědní lhůty (minimálně 3-měsíční) a ze dne na den nájem ukončit nelze.
Dobrý den.
Mám takový problém.Jsem s manželkou a dvěma dětmi nájemcem obecního bytu.
Před rokem mi manželka vážně onemocněla.A dodnes je v pracovní neschopnosti.Vzhledem k jejímu stavu mi lékaři doporučili být nějakou dobu doma a starat se o ní.Tak jsem všechny úspory utratil za poplatky a dostal jsem se do platebního skluzu.Dvou měsíčních nájmů.Sice moje přítomnost se ženou velmi pomohla,ale nyní se nacházím ve svízelné situaci.Poku by mi mohl prosím někdo poradit,budu moc rád.
Tak k mému problému.
Jak jsem uvedl.Zacali jsme platit nájemné o měsíc později.Ale jeden z března 2007 zůstal neuhrazen.Což pri tech starostech,jsem opoměl.Další nájem jsem neuhradil v Březnu 2008.Toho jsem si byl vědom.Z důvodu toho,že platím opžděně mi napsali že jim dlužím 4 nájmy.Pouze dva.Které jsem uhradil.Městská část trvá na vystěhování.V rozhodnutí nesouhlasí ani měsíce za které nájem dlužím.A tři námy jsou z toho zaplaceny již dávno.Nevíte prosím jak se mohu bránít.
Dobrý den,
Váš dotaz je trochu nejasný - zaslali Vám výpověď z nájmu bytu? Pokud ano, můžete se bránit podáním žaloby soudu na určení neplatnosti této výpovědi a to do 60 dnů od jejího obdržení.
Pokud Vám nezaslali výpověď, není proti čemu se bránit. Maximálně můžete zaslat přehled plateb a účtenek, abyste si porovnali údaje.
Dobrý den,když jsem psal ten příspěvek byl jsem rozrtžitý.
Ano poslali výpověď z nájmu.Jak jste napsala.Moje obrana proti tomu je podat u příslušného soudu žalobu,do 60 dnů.Ale vśe je v pořádku.Po srovnání údajů o platbách.Byla výpověď stornována.Moc děkuji za reakci a radu.Přeji pěkný den Petr Kotoun
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com