Dar v manželství - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dar v manželství

Dana, 16.01.2010 17:11:53

Potřebovala bych radu,co dělat,když manžel přijal dar a dal ho do společné nemovitosti bez mého souhlasu a jak tomu lze zabránit do budoucna jde to podchytit nějakou smlouvou?

Dar v manželství

sarka dobiasova, 22.07.2008 10:30:14

Dobrý den,můj otec prodal RD a peníze,které za prodej získal mi daroval v době trvání manželství a já za ně pořídila byt.Má manžel po rozvodu nárok na 1 pol.,nebo ho musím vyplatit z tržní ceny majetku?
Děkuji za odpověď

Re: Dar v manželství

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 22.07.2008 10:36:02

Dobrý den,
jestliže jste byt koupila výhradně za tyto peníze od otce a ani koruna nepocházela z jiného zdroje např. z Vaší výplaty, a tyto peníze navíc otec daroval jen vám a nikoli Vám oběma, je byt ve vašem výlučném vlastnictví a manžel na něj nemá nárok.

sarka dobiasova, 22.07.2008 12:26:21

A pokud nemám darovací smlouvu a dá se to dokázat pouze bankovními převody,nebo dodatečně svědectvím příbuzných to stačí?Otec je stále naživu a toto může potvrdit.
děkuji za odpověď hezký den

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 22.07.2008 13:44:50

Dobrý den,
ano, lze doložit výpisy z účtu a svědectvím otce či dalších jiných osob. Tyto důkazy navrhněte v řízení o vypořádání SJM, které probíhá po právní moci rozvodového rozsudku.

sarka dobiasova, 22.07.2008 18:46:18

Strašně moc díky,padá mi kámen ze srdce.snad to výjde.Mějte se krásně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »