Smlouva o pronájmu - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Změny v dubnu 2012??

Alexandra Bláhová, 24.04.2012 15:38:11

Dobrý den všem.
Chtěla jsem se jen zeptat na jednu věc. Máme se s přítelem stěhovat do nového bytu a pronajímatel nám nyní sdělil, že se to musí ještě oddálit, protože právník poslal smlouvu zpět s tím, že od dubna 2012 se změnily některé věci,které mají být ve smlouvě o pronájmu tohoto bytu. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví jaké věci. Máme totiž podezření, že si to pronajímatel něco přimýšlí.
Děkujeme předem.

Okamžitá výpověď

Markéta Krásová, 12.02.2009 12:44:41

Dobrý den. Mám problém s panem domácím. Bohuž jsem se nedohodli na výpovědi kterou se rozhodl mi dát on. jelikož najednou otočil a chce abych ovšem zůstala. Já už si ale našla jiný podnájem a ráda bych okamžite odešla.. Jde o to že v techto zimních měsících se tam často netopilo.Navíc do bytu mi neustále někdo chodí a já o tom nemám ani tušení. když jsem se domovního ptala jak je možné že tam nekdo chodí bez mého vědomí.. oznámil mi že není povinen mi říkat kdy pujde do bytu.. Navíc nechodí tam jen on ale uplně cízí člověk kterého jsem nikdy neviděla. jde samoždřejmě i o jiné věci jako poškozenená lednička a klidně si dovolili i sahat na moji fretku kterou jsem našla puštenou po příchodu domů.. vím že tyto věci mi moc nepomůžou protože je nemůžu nijak dosvědčit ale myslím že už jen to že tam klidně chodí a ani mi to neoznámí je dost pádní důvod.. Zajímalo by mě tedy zda můžu já podat okamžitou výpoděv a odstěhovat se.. Předem děkuji.. Krásová

3 měsíční vypovědní smlouva

Markéta Krásová, 11.02.2009 19:17:07

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak se zařídit při výpovědi. Můj současný pronajímatel mi dal ustní výpověd už v lednu, kvůli fretce. Bohužel mi ji ale nesepsal jak jsem žádala a tak se to trochu protáhlo. Já si už našla ale bydlení. Jde mi o to že dnes mi oznámil že mi ji pošle do konce měsice a na domluvě že se nedohodnem. Chtela bych vědět co se stane když bych odešla dřív než vyprší 3 měsíční lhůta. Zada bych z toho mohla mít nějaké problémy. Předem děkuji za odpověd. Krásová

najemni smlouva

Martin Smrcka, 26.01.2009 11:52:01

Dobry den,
chtel bych se zeptat, jestli je mozne uvest do najemni smlouvy o promajmu bytu uvest 2 najemce.Pronajimatel je mesto.Z duvodu klidnych vztahu (ja, pritelkyne).
Diky za odpoved.
Smrcka

jak na dluznika?

radim korbel, 01.09.2008 16:42:14

Dobry den mam problem,koncem roku jsem si vzal auto z bazaru na uver a pozdeji jsem toto auto prenechal jedne osobe se kterou jsem uzavrel smlouvu o tom ze auto budu platit ja z meho uctu a splatky bude hradit osoba na muj ucet, ale to se nestalo platim stale ja.Jak muzu dostat sve penize za splatky?Mame sepsanou smlouvu rucne ve dvou vyhotovenich s cislem o.p.,r.č.,č.řidicskeho p.

Re: jak na dluznika?

Mgr. Oldřich Topka, 12.09.2008 09:59:28

Dobrý den, pokud máte sepsanou platnou smlouvu, pak se můžete domáhat zaplacení dlužných částek u soudu.

Smlouva o pronájmu

Jana Holcová, 22.07.2008 10:11:38

Dobrý den,majitel objektu pronajímá nám - správci objektu nebytové prostory. My pronajímeme tyto prostory na základě smluv dalším osobám.Je správný postup, že s majitelem uzavřeme nájemní smlouvu kdy nájmy + elekr.vodu apod.budeme účtovat my (smlouva s energet.a vodárnou je uzavřena s náma) a majiteli pak budeme zasílat jen dohodnutou částku ( např.poměr nájmu apod.)Nebo lze aby majitel si sám účtoval nájem s dalšími osobami a my jim učtovali jen elektriku a vodu v těchto prostorách - tento způsob mě připadá jako nelogický když nebudou nájem z prostorů platit nám.Děkuji za odpověd.

Re: Smlouva o pronájmu

Mgr. Oldřich Topka, 23.07.2008 15:51:46

Dobrý den, §6 zákona o nájmu a podnájmu nebytových prostor:
1) Není-li dohodnuto jinak, nájemce je oprávněn přenechat nebytový prostor nebo jeho část do podnájmu pouze na dobu určitou a jen s předchozím písemným souhlasem pronajimatele; smlouva o podnájmu musí mít písemnou formu.
2) Práva a povinnosti vyplývající z § 5 se vztahují i na toho, komu byl nebytový prostor přenechán do podnájmu.

Takže uzavřete běžnou smlouvu o podnájmu a to, jak se bude hradit nájemné a služby si stanovte, jako je to v každé jiné (pod)nájemní smlouvě. Tj. nejčastěji nájemné a zálohy na služby, popř. jenom nájemné, ve kterém již budou platby za služby zahrnuté.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »