Ověření podpisu grafologem-znalcem písma - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ověření podpisu grafologem-znalcem písma

Hynek, 22.07.2008 08:40:20

Podal jsem trestní oznámení na notářku,na základě její písemné výpovědi u Notářské komory a výpovědi mého otce než zemřel.Otec jako darující osoba u této notářky nikdy nebyl.Nedokázal ji popsat jak vypadá a nevěděl ani,kde má kancelář.Ani se o to nesnažil a sám mi to řekl.Žádal jsem PČR o ověření podpisů grafologem-znalcem písma na darovací smlouvě.To policie neudělala a vyjádřila se v tom smyslu,že vyjádření notářky považuje za dostatečné a odkazuje mě na občansko právní soud.U soudu to mám již 2 roky a ten zatím mlčí.Otázka:Má policie právo odmítnout grafologa-znalce písma,když jsem je o tohle v trestním oznámení vyloženě žádal?Mladší sestra(obdarovaná)a notářka jsou spolužačky a kamarádky.To ale není podstatné.Podstatné je to,že nemohl otec něco podepsat,když tam osobně nebyl.Děkuji za odpověď.

Re: Ověření podpisu grafologem-znalcem písma

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 22.07.2008 10:44:13

Dobrý den,
policie stejně jako soud má právo vámi navržený důkaz odmítnout, považuje-li ho za nadbytečný. Mohl jste se bránit postupu policie u dozorujícího státního zástupce - to jste však zřejmě neučinil. Nyní tak musíte vyčkat na rozhodnutí soudu - jestliže v této věci dlouho nic nekoná, napište dopis a požádejte o sdělení, v jaké fázi se vaše věc nachází, že již dlouho nebyly činěny žádné úkony.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »