OR - Výmaz sídla společnosti - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

OR - Výmaz sídla společnosti

Monika Lendrová, 21.07.2008 18:09:08

Dobrý den. Chtěla bych poradit, jak si mám počínat v následující věci: V roce 1999 jsme pronajali podkrovní prostory RD společnosti za účelem kanceláří. Společnost v roce 2001 odešla a podepsala řádnou dohodu o zrušení nájmu. Do dnešního dne nezměnila sídlo na OR, ač jsme majitele/jednatele několikrát (bohužel ústně) vyzývali k napravení. Jelikož se společnost dostala do dluhů a exekuce, začali k nám chodit dlužníci domáhající se svých práv a nábytku... už nás kontaktoval i exekutor, který řeší jednu zpohledávek. Prokázali jsme mu, že společnost se odstěhovala, ale je otázkou času, kdy přijde jiný a dravější exekutor. Prosím o radu, odkud začít. S jednatelem se komunikovat nedá, nemá to smysl. Zatím jsem pouze dala trestní oznámení pro poškozování cizích práv, respektivě jsem vylíčila situaci policii a doložila to dohodou o výpovědi, výpisem z OR a novou nájemní smlouvou na jiné prostory jiného pronajímatele, kterou společnost podepsala po odstěhování z našich prostor. Děkuji.

Re: OR - Výmaz sídla společnosti

Mgr. Oldřich Topka, 23.07.2008 13:05:05

Dobrý den, musíte podat podnět na krajský soud, který vede obchodní rejstřík, o tom, že daná společnost má v rejstříku uvedeny neaktuální údaje. OR by pak měl vyzvat oprávněné osoby k nápravě (eventuálně je možné uložit pokutu). Vy sami bohužel výmaz sídla společnosti nezajistíte, jelikož za ni nejednáte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »