Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, potřebovala bych poradit v této záležitosti: Při koupi bytu jsme si objednali firmu, která nám měla spravit elektroinstalaci. Práci jakžtakž provedli, nicméně jsme dodnes nedostali vyúčtování (práce byla dokončena první týden v září 2008). Jediný doklad, že tu byli a převzali si částku 30.000 Kč je podepsaný kus papíru i s razítkem firmy, na kterém je napsáno, že pan XY z firmy XY převzal částku 30.000 Kč za provedení elektroinstalace. Jaké jsou naše možnosti, jestliže s panem XY není možná žádná domluva? Zaplatili jsme dost peněz a nemáme ani potvrzení. Selský rozum mi tak říká, že pan XY porušil daňové zákony.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, zda existuje nějaký zákon, který říká jaké informace musí být zasílány doporučeně. Stalo se mi u jedné nejmenované pojišťovny, že mi informaci o navýšení pojistného zaslali standartně poštou. Mě se bohužel tento dopis k rukám nedostal a vznik mi tak dluh. Chtěla bych tedy vědět, zda jim nějaký zákon neukládá povinnost zasílat tyto důležité informace doporučeně.
Předem Vám moc děkuji
Také jsem Vám moc chtěla poděkovat za velmi užitečné strány.
Dobrý den,
žádný zákon tuto povinnost nestanoví; takové ujednání by mohlo být max. obsahem uzavřené smlouvy mezi Vámi.
Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu.Co mám dělat v případě,kdy jakožto majitelka nemovitosti bych chtěla jednostranně zvýšit nájemné-jedná se o regulované nájemné-a nájemníci nechtějí toto oznámení přijmout.Nejprve jsem chtěla tento dokument předat osobně a nechat si podepsat převzetí,pak jsem toto poslala poštou,avšak bezvýsledně.Nepřevzali to.Jak mám nyní postupovat?
Děkuji,Kotoučová
Dobrý den, tak jim to adresujte například prostřednictvím advokáta (nebo jiné osoby), nejlépe poštou a s dodejkou, která prokáže převzetí. Pokud nebudou vědět, že je to od Vás je větší šance, že to převezmou. Anebo si pozvěte svědky a předejte jim oznámení osobně i bez toho, že by Vám potvrdili převzetí. Pokud pak nebudou zvýšené nájemné platit, může to vést až k výpovědi.
mam smlovu se spolecnosti T-mobil na poskytovani internetu smlova byla uravrena pred zhruba rokem na dobu dvou let chci tuto smlovu vypovedet po roce s tim ze modem doplatim tedy to co by zbyvalo doplatit z dvoulete smlovy jak mam odstoupit spolecnost nekomunikuje pisenou vypoved neprijma ze to neni mozne vypovedet maji pravdu? da se to vypovedet kdyz to jiz nechci uzivat? a jak postupovat dekuji
Dobrý den, neznám smlouvu a obchodní podmínky, nemohu tudíž zhodnotit, jestli je jejich vyjádření pravdivé. Zákon tyto věci upravuje pouze rámcově a konečné stanovisko je možné až po revizi smluv. Eventuálně se obraťte na Českou obchodní inspekci. Mobilní operátoři však mají smlouvy velmi dobře nastavené ve svůj prospěch, takže vyvázat se z toho, co zákazník podepsal, bývá značně obtížné.
Je koupený zájezd? jako kterákoli jiná koupená věc?
Je možné jej do určitého termínu vrátit?(odstoupit od kupní smlouvy?)Mám právo na vrácení 100% zálohy?(případně jaké části?)děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com