Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby soud přistoupil na střídavou péči v případě dětí ve věku 9 a 5 let, jestliže se otec nikdy nepodílel, jinak než materiálně, na péči od výměny plen,až po nyní aktuální přípravu do školy obou dětí? Jelikož je pracovně vytížen a vrací se přes týden mezi 18,00 a 20,00 hodinou. Těžko by si mohl vzít v zaměstnání na příklad OČR, nebo v případě náhlé potřeby jít ráno s dítětem k lékaři. Syn 5let je navíc alergický na mléko a některé další alergeny a nemůže se proto stravovat ve školních zařízeních. Já jsem zaměstnaná, ale díky pružné pracovní době a pomoci rodičů si všechny věci týkající se dětí zajišťuji sama. Otec má s dětmi dobrý vztah, ale zejména mladší chlapec je na mě silně fixovaný. Nikdo z nás nemá jiného partnera, jde dlouhodobou krizi manželství.
Další věc, na kterou bych se chtěla zeptat je přibližná výše výživného. Nikdo z nás nemá jiné děti, jeho příjem je přes 30000Kč, můj13000Kč
Děkuji za odpověď. Regina Tesařová
Na výpočet výše výživného žádné tabulky neexistují, protože každý případ je jiný. Soud tedy zhodnotí vaše celkové majetkové poměry a podle toho o výši výživného rozhodne.
Pokud se s manželem na péči nedohodnete, budete to muset nechat na rozhodnutí soudu, neboť dle zákona jsou-li oba rodiče způsobilí dítě vychovávat a mají-li o výchovu zájem, může soud svěřit dítě do společné, popřípadě střídavé výchovy obou rodičů, je-li to v zájmu dítěte a budou-li tak lépe zajištěny jeho potřeby. Můžete se také v dané věci obrátit pro radu na pracovníky OSPOD, které naleznete na příslušném Městském úřadě.
Dobrý den,
mám dotaz:
Před 3 měsíci jsme uzavřeli manželství a nyní pořizujeme družstevní byt (převod členských práv a povinností za úplatu 1 800 000,-Kč). Podle zákona jsme museli uzavřít tuto písemnou dohodu o převodu členských práv a povinností (a nájemní smlouvu) společně – tedy oba manželé.
Pořízení tohoto bytu je ovšem financováno –
- z 2/3 z mých finančních prostředků (1 200 000,-Kč – získaných prodejem bytu, který jsem nabyl a užíval já – za svobodna jako individuální člen byt.družstva, tento byt jsem ovšem prodával již po uzavření manželství)
- z 1/3 z půjčky (ve výši 600 000,-Kč, kterou poskytla mé osobě moje rodina – matka a strýc, ovšem již po uzavření manželství)
Manželka vstoupila do manželství bez majetku a financí a na pořízení bytu se nijak finančně podílí.
Zajímá mně, jaké by bylo majetkové vypořádání ohledně tohoto bytu mezi mnou a manželkou v případě rozvodu a jakou manželskou dohodu nebo prohlášení bychom měli uzavřít, aby byl v případě rozvodu zohledněn.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com