Vypořádání družstevního bytu. - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

úprava práv a povinností k nezaopatřeným dětem

Regina Tesařová, 25.07.2008 12:11:31

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby soud přistoupil na střídavou péči v případě dětí ve věku 9 a 5 let, jestliže se otec nikdy nepodílel, jinak než materiálně, na péči od výměny plen,až po nyní aktuální přípravu do školy obou dětí? Jelikož je pracovně vytížen a vrací se přes týden mezi 18,00 a 20,00 hodinou. Těžko by si mohl vzít v zaměstnání na příklad OČR, nebo v případě náhlé potřeby jít ráno s dítětem k lékaři. Syn 5let je navíc alergický na mléko a některé další alergeny a nemůže se proto stravovat ve školních zařízeních. Já jsem zaměstnaná, ale díky pružné pracovní době a pomoci rodičů si všechny věci týkající se dětí zajišťuji sama. Otec má s dětmi dobrý vztah, ale zejména mladší chlapec je na mě silně fixovaný. Nikdo z nás nemá jiného partnera, jde dlouhodobou krizi manželství.
Další věc, na kterou bych se chtěla zeptat je přibližná výše výživného. Nikdo z nás nemá jiné děti, jeho příjem je přes 30000Kč, můj13000Kč
Děkuji za odpověď. Regina Tesařová

Re: úprava práv a povinností k nezaopatřeným dětem

Petr Petr, 25.07.2008 12:35:59

Na výpočet výše výživného žádné tabulky neexistují, protože každý případ je jiný. Soud tedy zhodnotí vaše celkové majetkové poměry a podle toho o výši výživného rozhodne.

Pokud se s manželem na péči nedohodnete, budete to muset nechat na rozhodnutí soudu, neboť dle zákona jsou-li oba rodiče způsobilí dítě vychovávat a mají-li o výchovu zájem, může soud svěřit dítě do společné, popřípadě střídavé výchovy obou rodičů, je-li to v zájmu dítěte a budou-li tak lépe zajištěny jeho potřeby. Můžete se také v dané věci obrátit pro radu na pracovníky OSPOD, které naleznete na příslušném Městském úřadě.

Vypořádání družstevního bytu.

Josef Nešpor, 21.07.2008 14:28:48

Dobrý den,
mám dotaz:
Před 3 měsíci jsme uzavřeli manželství a nyní pořizujeme družstevní byt (převod členských práv a povinností za úplatu 1 800 000,-Kč). Podle zákona jsme museli uzavřít tuto písemnou dohodu o převodu členských práv a povinností (a nájemní smlouvu) společně – tedy oba manželé.
Pořízení tohoto bytu je ovšem financováno –
- z 2/3 z mých finančních prostředků (1 200 000,-Kč – získaných prodejem bytu, který jsem nabyl a užíval já – za svobodna jako individuální člen byt.družstva, tento byt jsem ovšem prodával již po uzavření manželství)
- z 1/3 z půjčky (ve výši 600 000,-Kč, kterou poskytla mé osobě moje rodina – matka a strýc, ovšem již po uzavření manželství)
Manželka vstoupila do manželství bez majetku a financí a na pořízení bytu se nijak finančně podílí.
Zajímá mně, jaké by bylo majetkové vypořádání ohledně tohoto bytu mezi mnou a manželkou v případě rozvodu a jakou manželskou dohodu nebo prohlášení bychom měli uzavřít, aby byl v případě rozvodu zohledněn.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »