Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jak mám postupovat.Dne 10.6.2008jsem prodala na splátky štěně staré 6měsíců.Prodávala jsem ho za 3000kč.s tím že mi paní dala první splátku hotově 1000kč a další 2 měla rozdělené aby mi poslala na účet po 1000měsíčně.Smlouvu si paní přečetla podepsala,ale teď se mi paní po měsíci ozvala,že chce psa vrátit.Náklady na dovoz jsme hradili z vlastního,protože paní si neměla jak psa vyzvednout.Její syn má na psa prý alergii.Chci dodat,že měli taky psa.Prodali jsme ji čistokrevného maltézského psíka,který je určen pro alergyky.Tak se mi zdá,že se ji pes nehodí tak ho chce vrátit.Prý chce vrátit zálohu.Jak ji nevyhovím příjde s právníkem.Chtěla jsem se zeptat.Jak mám postupovat.Jaké právo mám vůbec já.Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
buď na to přistoupíte na dohodnete se na vrácení psa. Pokud ne, musí kupující uvést nějaký zákonný důvod pro odstoupení od smlouvy, nemáte-li takový důvod uveden ve smlouvě. Obecně by musel mít pejsek takové vady, zejm. zdravotní problémy, které měl již při prodeji a na které jste neupozornila, resp. jste uvedla, že je pes nemá a on je má. Vady jsou tedy prakticky jediným důvodem, pro které by se mohla kupující s úspěchem domáhat vrácení pejska.
Osobně bych si pejska vzala zpět, protože dát ho někam, kde ho nechtějí ... Navíc, zbylé 2 tisíce Kč budete pravděpodobně z paní vymáhat dlouho.
Dobrý den paní Jindrová.Mockrát Vám děkuji za odpověď.Jsem ráda,že jsou takoví lidé jako vy co nám můžou pomoct.Pejsek byl úpně zdravý bez jakékoli vady.Svědomí by mi nedovolilo prodat ho kdyby byl nemocný.Ale paní se mi za celou dobu což je od 10.6.2008 vůbec neozvala až jsem se přihlásila,že mi na účet nedošly peníze.Tak si začla stěžovat,že syn na psa má alergii.Tak mi to příjde podivné.A zálohu 1000kč prý chce vrátit.je vůbec nějaká lhůta do kdy by ho mohla vrátit?Slyšela jsem že když už jednou smlouvu podepsala a do 6týdnů pajska nevrátila tak už odstoupit nemůže.Je to pravda.
S pozdravem a přáním krásného dneŠ.Š.
jinak vám moc děkuji
Dobrý den, §599/1 občanského zákoníku: Vady musí kupující uplatnit u prodávajícího bez zbytečného odkladu. Práva z odpovědnosti za vady se může kupující domáhat u soudu, jen jestliže vady u zvířete vytkl nejpozději do šesti týdnů od převzetí věci. Pak už žádné reklamace účinně neuplatní, ani soud mu žádné nároky nepřizná.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com