Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla bych se nechat rozvést. Děti 11, 12let vycházejí lépe se mnou. Po svatbě jsem se nastěhovala do manželova bytu, nastoupila na mateřskou a doma jsem dlouhých 13let. Protože manžel hned po svatbě chodil z práce rovnou do "hospod" za kamarády, nepřál si můj návrat do práce. Celou dobu se o děti a domácnost musím starat výhradně já. Chtěla bych se zeptat co mohu očekávat, jak může rozhodnout soud, když nemám kde bydlet a práci také nemám? Předpokládám správně, že manžel bude mít přednostní právo na děti, ikdyž se jim věnuje minimálně? Mohlo by se stát, že by nám byt musel přenechat?? Sám říká, že mi byt nedá a o děcka mě připraví. Manžel je finančně zajištěný.
Děkuji za odpověď
M.Konderlová
Dobrý den,
na manželův byt právo nemáte - ten je výhradně jeho.
Děti budou svěřeny spíše Vám, ale neznám detaily vašeho vztahu ani poměry. Po rozvodu může manžel požadovat, abyste se z domu vystěhovala - měl by Vám zajistit bytovou náhradu, tzn. zprostředkovat uzavření nájemní smlouvy. A Vy si konečně začněte hledat práci.
Dobrý den, děkuji za odpověď.
Abych to uvedla na pravou míru, v podstatě do práce chodím - manželovi ve firmě vedu UCE a vzorkovou prodejnu. Jenže to pro něho nic neznamená. A ať se snažim, po 13letech doma mě nikdo zaměstnat nechce. Ale práci hledám dál. K mému dotazu. Manžel se rozvádět nechce. Předpokládám, že mi v téhle záležitosti s ničím nepomůže. Může se tedy stát, že mě z domu vůbec nebude chtít dostat. Znamená to tedy, že pokud mě nevyhodí, tak dokud si byt sama nenajdu, on mi s ničím pomoct nemusí? Ani finančně? Já totiž peníze nemám, všechny jdou na jeho účet a já pokud nějaké chci, tak ho o ně musím požádat. Okolí bude tvrdit, že je to vzorný otec i manžel. Jenže žít s nim je pro mě těžké. Ani má sestra, když jsem ji vykládala jak se ke mě manžel doma chová, mi jen těžko uvěřila.
Děkuji za odpověď
Jestliže vám manžel nepřispívá na domácnost, podejte soudu žalobu na určení povinnosti na domácnost přispívat. Jestliže se on rozvádět nechce, není to důvod, abyste návrh na rozvod podala Vy sama. Soud Vás rozvede a rozhodně ho nebude zajímat názor "okolí" na něho.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com