Ukončení p.p. dohodou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ukončení p.p. dohodou

Jan, 17.07.2008 18:58:56

Dobrý den,
naléhavě potřebuji pomoc v problému s ukončením pracovního poměru dohodou.
Jsem u současného zaměstnavatele zaměstnán sedmý měsíc. Nyní jsem dostal pracovní nabídku, která je pro mne velice perspektivní. Potíž je v tom, že potřebují mít nástup k 1.9.2008.
Můj zaměstnavatel mi nechce umožnit ukončení p.p. dohodou, trvá na 2měsíční výpovědní lhůtě.
Existuje nějaká možnost, jak p.p. ukončit dříve?
Dále, co mi hrozí v případě, že bych zkrátka "k 1.9. přestal chodit do práce a nastoupil do nového zaměstnání?
Je například nová prac. smlouva platná i když předchozí nebyla řádně ukončena? Musí mi zaměstnavatel vydat zápočtový list? Potřebuji ho v každém případě?

Tato pracovní příležitost je pro mě velice významná, proto jsem ochoten sáhnout i po "ne zcela čistém" řešení.

Předem děkuji za odpověď.

Re: Ukončení p.p. dohodou

Mgr. Oldřich Topka, 18.07.2008 12:45:29

Dobrý den, pokud se nedohodnete, pak Vám jiná cesta než plnit pracovní povinnosti ještě po celou výpovědní dobu, nezbývá. A pokud chcete volit "ne zcela čisté" řešení, pak počítejte s tím, že se Vám může pěkně prodražit. Nejenže může být Váš PP okamžitě zrušen pro hrubé porušení povinností, ale hlavně na Vás může zaměstnavatel uplatnit náhradu škody, kterou mu tím, že neodvedete práci, způsobíte. Takže Vás může i žalovat u soudu.
Jsou zde i jiná "ne příliš čistá" řešení, která lidé uplatňují v praxi, ale takové postupy v této poradně nezveřejňujeme.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »