část zahrady/předkupní právo - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Koupě pozemku

Jindřich Matějovic, 21.07.2008 07:48:18

Obec prodala pozemek,na kterém je příjezd k mému pozemku.Též jsme zde vybudovali opěrnou zeď proti padání kamení.Mám ještě nějakou možnost pozemek získat?
Děkuji.

Re: Koupě pozemku

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.07.2008 08:31:33

Dobrý den,
jestliže obec již pozemek prodala, těžko Vám ho může také prodat. Pokud pozemek chcete koupit, domluvte se s novým vlastníkem, zda Vám ho prodá. Vzhledem k tomu, že obec musí každý svůj záměr prodat nemovitost zveřejňovat na úřední desce, měl jste šanci jej koupit.

část zahrady/předkupní právo

Petr Viskot, 17.07.2008 15:02:44

Vážení, mám následující dotaz: na určitém pozemku - zahradě jsem jeho částečným vlastníkem. Druhou část vlastní soused. V důsledku okolností - nemoc - je soused nucen svoji část zahrady odprodat.
Mám, jakožto soused, předkupní právo na tuto jeho část zahrady?
Předem děkuji za odpověď.

Re: část zahrady/předkupní právo

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 17.07.2008 17:13:50

Dobrý den,
váš dotaz je nejasný - neuvádíte, zda máte celou zahradu oba v podílovém spoluvlastnictví s urč. podílem (zde by povinnost předkupního práva byla) nebo zda je zahrada rozdělena na 2 samostatné parcely, které máte každý ve svém výlučném vlastnictví (pak žádné předkupní právo není).

Re: část zahrady/předkupní právo

Petr Viskot, 18.07.2008 15:00:28

Děkuji za odpověď, jedná se o druhý případ.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »