Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Obec prodala pozemek,na kterém je příjezd k mému pozemku.Též jsme zde vybudovali opěrnou zeď proti padání kamení.Mám ještě nějakou možnost pozemek získat?
Děkuji.
Dobrý den,
jestliže obec již pozemek prodala, těžko Vám ho může také prodat. Pokud pozemek chcete koupit, domluvte se s novým vlastníkem, zda Vám ho prodá. Vzhledem k tomu, že obec musí každý svůj záměr prodat nemovitost zveřejňovat na úřední desce, měl jste šanci jej koupit.
Vážení, mám následující dotaz: na určitém pozemku - zahradě jsem jeho částečným vlastníkem. Druhou část vlastní soused. V důsledku okolností - nemoc - je soused nucen svoji část zahrady odprodat.
Mám, jakožto soused, předkupní právo na tuto jeho část zahrady?
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
váš dotaz je nejasný - neuvádíte, zda máte celou zahradu oba v podílovém spoluvlastnictví s urč. podílem (zde by povinnost předkupního práva byla) nebo zda je zahrada rozdělena na 2 samostatné parcely, které máte každý ve svém výlučném vlastnictví (pak žádné předkupní právo není).
Děkuji za odpověď, jedná se o druhý případ.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com