koupě bytu? - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

koupě bytu?

Jaroslava Týcová, 17.07.2008 12:53:24

Dobrý den, jsem vdaná tři roky. Za tu dobu udělal manžel bez mého vědomí nějaké dluhy, které tedy zatím sice platí, ale tím pádem skoro nepřispívá do společné domácnosti. Bydleli jsme v podnájmu v městském bytě, a protože poslední půlrok to vypadalo, že situace se uklidnila, zažádali jsme o odkoupení městského bytu do společného vlastnictví. Jen na jednoho vlastníka byt napsat nešel. Peníze na odkoupení bytu nám mají půjčit moji rodiče. Vše je již v běhu, jen kupní cena ještě není zaplacena. A bohužel jsem zjistila, že manžel během posledního měsíce nadělal další větší dluhy. Mají rodiče cenu bytu zaplatit, nebo radši oželet již zaplacenou zálohu a od kupní smlouvy máme odstoupit? Je nějaká možnost, že by se při rozvodu přihlíželo k tomu, že peníze půlčili MĚ moji rodiče, nájem platím já ze svého účtu a byt byl připsán mě? Nebo v případě, že by manžel přestal splácet své dluhy můžeme přijít i o tento byt? Děkuju za odpovědi.

Re: koupě bytu?

Mgr. Oldřich Topka, 25.07.2008 12:59:38

Dobrý den, v krajním případě by exekuce skutečně mohla byt postihnout. Ale to, že Vám byly peníze půjčeny od rodičů, by svoji roli jistě hrálo také. V tuto chvíli by jste měla možnost obrátit se na soud a požádat ho, aby z důvodu značné nepřiměřenosti dluhů, které Váš manžel přejímá, zúžil Vaše společné jmění manželů až na základní vybavení domácnosti. Kromě tohoto vybavení by jste pak již nemělo žádný společný majetek, ale ani dluhy. Ty by byla jen na manželovi. A půjčka od rodičů by zase byla jen mezi Vámi a rodiči.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »