Ochranná lhůta po skončení PP ve zkušební době - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ochranná lhůta ve zkušební době

Lenka Slaninova, 05.11.2008 07:25:18

Chtěla jsem se zeptat,jak dlouhá je ochranná lhůta,pokud v novém zaměstnání odpracuji jen jediný den a následně druhý den ukončím PP?Je to stále 7 dní, nebo jen 1 den? Je součástí vstupní lékařské prohlídky i těhotenský test?

Re: Ochranná lhůta ve zkušební době

Mgr. Oldřich Topka, 21.11.2008 09:45:10

Lhůta je 7-denní a těhotenství se netestuje.

Ukončení PP

Vladimír Gondek, 17.07.2008 21:26:22

Dobrý den
Dcera končí k 31.7.08 PP s tím že před vlastním ukončením PP, dle zaměstnavatele, si musí vybrat řádnou dovolenou.Ale zaměstnavatel najednou tvrdí,že má málo zaměstnanců a ŘD jí chce zrušit. Má na to právo či nikoliv?

Re: Ukončení PP

Mgr. Oldřich Topka, 18.07.2008 13:03:49

Dobrý den, čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. A může přistoupit i ke změně již určené dovolení, ovšem za podmínky podle §217/3 ZP: Zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci náklady, které mu bez jeho zavinění vznikly proto, že zaměstnavatel změnil jemu určenou dobu čerpání dovolené nebo že ho odvolal z dovolené.
Pokud by tedy došlo k tomu, že by dcera např. nemohla odjet na zaplacený zájezd, pak by náklady za jeho zrušení nesl zaměstnavatel.

Ochranná lhůta po skončení PP ve zkušební době

Anna Březinová, 16.07.2008 20:40:06

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda-li je možné rozvázat PP ve zkušební době s tím, že je platná 7 denní ochranná lhůta. Tzn. rozvážu PP a do 7dnů onemocním, bude neschopnost proplácena zaměstanavatelem? Nebo pokud onemocním ve zkušební době a v průběhu nemoci doručím zaměstanvateli žádost o rozvázání PP např. 3dny po začátku neschopnosti, bude mi neschopnost i po rozvázání PP proplácena dále zaměstanavetelem?

Moc děkuji.

Re: Ochranná lhůta po skončení PP ve zkušební době

Mgr. Oldřich Topka, 17.07.2008 16:39:22

Dobrý den, ano, je to tak, jak píšete.

Anna Březinová, 17.07.2008 20:00:22

Dobrý den,

děkuji za odpověď.

martin futera, 22.07.2008 16:06:52

Yaměstnavatel se mnou rozvázal PP ve zk. době z důvodu mé nemoci. Mám ještě ŽL, ale nikam na úřady nemohu. Budu muset doplácet na OSSZ a na zdr. poj. jako bych podnikal i když povinnost platit zálohy nemám? A kam s lístkem na peníze na konci měsíce? Předem děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »