Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Chtěla jsem se zeptat,jak dlouhá je ochranná lhůta,pokud v novém zaměstnání odpracuji jen jediný den a následně druhý den ukončím PP?Je to stále 7 dní, nebo jen 1 den? Je součástí vstupní lékařské prohlídky i těhotenský test?
Lhůta je 7-denní a těhotenství se netestuje.
Dobrý den
Dcera končí k 31.7.08 PP s tím že před vlastním ukončením PP, dle zaměstnavatele, si musí vybrat řádnou dovolenou.Ale zaměstnavatel najednou tvrdí,že má málo zaměstnanců a ŘD jí chce zrušit. Má na to právo či nikoliv?
Dobrý den, čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. A může přistoupit i ke změně již určené dovolení, ovšem za podmínky podle §217/3 ZP: Zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci náklady, které mu bez jeho zavinění vznikly proto, že zaměstnavatel změnil jemu určenou dobu čerpání dovolené nebo že ho odvolal z dovolené.
Pokud by tedy došlo k tomu, že by dcera např. nemohla odjet na zaplacený zájezd, pak by náklady za jeho zrušení nesl zaměstnavatel.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda-li je možné rozvázat PP ve zkušební době s tím, že je platná 7 denní ochranná lhůta. Tzn. rozvážu PP a do 7dnů onemocním, bude neschopnost proplácena zaměstanavatelem? Nebo pokud onemocním ve zkušební době a v průběhu nemoci doručím zaměstanvateli žádost o rozvázání PP např. 3dny po začátku neschopnosti, bude mi neschopnost i po rozvázání PP proplácena dále zaměstanavetelem?
Moc děkuji.
Dobrý den, ano, je to tak, jak píšete.
Dobrý den,
děkuji za odpověď.
Yaměstnavatel se mnou rozvázal PP ve zk. době z důvodu mé nemoci. Mám ještě ŽL, ale nikam na úřady nemohu. Budu muset doplácet na OSSZ a na zdr. poj. jako bych podnikal i když povinnost platit zálohy nemám? A kam s lístkem na peníze na konci měsíce? Předem děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com