Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den
Jsem živnostník a pracuji ve stavebnictví. Prováděl jsem pro firmu stavební práci dle dohody (smlouvy o díle) po dokončení stavby mi nebyla vyplacena poslední faktura s tím že firma nemá peníze a je v konkursu. Jakým způsobem se mám bránit. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, v první řadě musíte svou pohledávku přihlásit do konkurzu. Na tom již nic nezměníte a budete muset počkat do skončení řízení a rozvržení výtěžku z konkurzu. To ovšem málokdy končí úplným uspokojením pohledávek, zvláště ve stavebnictví, kde dluhy značně překračují majetek společnosti. A kde nic není, ani smrt nebere.
Rád bych se přihlásil do konkurzu a soudní cestou se domáhal svého práva. Vím že musím vyplnit formulář a podat jej u soudu. Formulář je na www.justice.cz ke stažení, nepodařilo se mi jej najít. Můžete mi upřesnit jak se formulář, který mám vyplnit a podat u soudu nazývá, nebo mi dát odkaz na jeho stažení? Děkuji.
Dobrý den, ty formuláře tak jsou, není nic složitého je najít. Jděte tedy https://isir.justice.cz/isir/ueu/formulare.do a vyplňte "přihlášku pohledávky".
V této věci je činný také úřad práce a to podle zákona č. 118/2000 Sb., o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele. Pokud se mu věřitelé - zaměstnanci přihlásí, pak přihlášku za ně podává právě ÚP. Takže kontaktujte ÚP, v jehož obvodu má zaměstnavatel sídlo a celou věc tam projednejte.
Dobrý den. Jsem student a chtěl bych si přivydělat děláním messengera. Když bych si vydělal 1000 korun hrubého za den, kolik čistého bych měl, kdybych
a) dělal na Dohodu o provedení práce
b) dělal na živnostenský list
Děkuju. Všude vidím akorát teorii, ale ta je mi houby platná.
Dobrý den, takové výpočty zde neprovádíme. To se musíte obrátit na poradnu, která se zabývá daněmi a účetnictvím. Obecně platí, že při dohodě se nebudete muset o nic starat, odvody pojistného a na daně provádí zaměstnavatel. U ŽL již budete mít jako živnostník řadu povinností, např. u zdravotní pojišťovny, živnostenského a finančního úřadu, správy sociálního zabezpečení atd.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com