Podpora v nezaměstnanosti - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ukončení podpory v nezaměstnanosti takhle ?

Jan Novák, 06.12.2008 06:41:05

Dobrý Den, je mi to trapné, ale stala se mi prekérní situace na Úřadu Prace. Jsem nezaměstnaný cca.3 měsice, žádat o podporu v nezaměstnanosti jsem byl poprvé v životě po 8 letech práce. Všechno proběhlo v pořadku, avšak nedostavil jsem se na poslední návštěvu na ÚP a ani jsem se neomluvil do 8 dnů. Prostě jsem si vsugeroval jiné datum návštěvy a nezkontroloval si to. 9 den jsem náhodou zkontroloval kontrolní lístek návštěv z ÚP a hned jsem tam zavolal. Bylo mi však řečeno, že mám smůlu a včera bylo zahájeno správní řízení o ukončení podpory. Omlouvá pouze nemoc a to také do 8 dnů pro vyrozumění ÚP. mám Nějakou šanci se proti tomuto odvolat? Zůstanu bez jakýchkoliv příjmů a navíc si mám platit zdravotní poj. sám. JAK ? Přijde mi to divné, že za jednu LIDSKOU BOTU nikdo nepřijme normální omluvu, či není možno udělit sankci , nebo jen výtku ? Velkmi děkuji za rychlou odpověď.

Re: Ukončení podpory v nezaměstnanosti takhle ?

Markéta Kapalová, 08.12.2009 03:54:55

Dobrý den,
já mám úplně stejný problém.
Můžete mi prosím na e-mail MakinkaK@seznam.cz napsat,co jste udělal?
Děkuji Kapalová

nárok na podporu v nezamestnanosti

Martina Křivánková, 06.10.2008 06:46:08

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda mám nárok na podporu od ýřadu práce,pokud podám v zaměstnání výpověd já sama?Zaměstnavatel je v insolvenčním řízení a zřejmě nebude vyplácet mzdu.Nám tvrdí,že nebudeme mít nárok na podporu,pokud podáme výpověd sami.Zaměstnaná jsem 7,5 roku.Děkuji za odpověd.

Re: nárok na podporu v nezamestnanosti

Mgr. Oldřich Topka, 10.10.2008 16:22:09

Dobrý den, tak to Vás balamutí. Nárok na podporu není vůbec závislý na tom, jestli zaměstnanec výpověď dal nebo dostal, s výjimkou skončení PP pro zvlášť hrubé porušení povinností, v tom případě podpora přiznána není (to ale není tento případ).

Podpora v nezaměstnanosti

Jana Pištěková, 16.07.2008 16:59:44

Dobrý den, jsem 4-tý rok na rodičovské dovolené (bohužel se zaměstnavatelem jsem musela na podzim 2007 ukončit pracovní poměr z důvodu přestěhování, tudíž zaměstnavatele nemám). Pokud bych se dostala do evidence na úřad práce,z čeho by se vypočítala výše podpory v nezaměstnanosti, když nepracuji a pobírám rodičovský příspěvek ve výši 3800,-Kč, který mi ale bude končit (dítě bude mít 4 roky). V červnu jsem byla 2 týdny na brigádě, která však skončila. Nevím, zda se do toho počítá. Děkuji za odpověď, J.Pištěková

Re: Podpora v nezaměstnanosti

Mgr. Oldřich Topka, 17.07.2008 16:36:31

Dobrý den, především Vás o tom budou instruovat přímo na ÚP. Podpora se počítá s posledního příjmu z posledního zaměstnání. A za takové zaměstnání mohou vzít i "brigádu", o které píšete. Je velmi pravděpodobné, že budou vycházet z příjmu za tuto krátkodobou práci. To bohužel pro Vás povede k ještě nižší podpoře. Pokud by nebylo možné zjistit poslední příjem jinak, pak se podpora počítá jako určitá procentní část z průměrné mzdy z předchozího roku.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »