Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý Den, je mi to trapné, ale stala se mi prekérní situace na Úřadu Prace. Jsem nezaměstnaný cca.3 měsice, žádat o podporu v nezaměstnanosti jsem byl poprvé v životě po 8 letech práce. Všechno proběhlo v pořadku, avšak nedostavil jsem se na poslední návštěvu na ÚP a ani jsem se neomluvil do 8 dnů. Prostě jsem si vsugeroval jiné datum návštěvy a nezkontroloval si to. 9 den jsem náhodou zkontroloval kontrolní lístek návštěv z ÚP a hned jsem tam zavolal. Bylo mi však řečeno, že mám smůlu a včera bylo zahájeno správní řízení o ukončení podpory. Omlouvá pouze nemoc a to také do 8 dnů pro vyrozumění ÚP. mám Nějakou šanci se proti tomuto odvolat? Zůstanu bez jakýchkoliv příjmů a navíc si mám platit zdravotní poj. sám. JAK ? Přijde mi to divné, že za jednu LIDSKOU BOTU nikdo nepřijme normální omluvu, či není možno udělit sankci , nebo jen výtku ? Velkmi děkuji za rychlou odpověď.
Dobrý den,
já mám úplně stejný problém.
Můžete mi prosím na e-mail MakinkaK@seznam.cz napsat,co jste udělal?
Děkuji Kapalová
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda mám nárok na podporu od ýřadu práce,pokud podám v zaměstnání výpověd já sama?Zaměstnavatel je v insolvenčním řízení a zřejmě nebude vyplácet mzdu.Nám tvrdí,že nebudeme mít nárok na podporu,pokud podáme výpověd sami.Zaměstnaná jsem 7,5 roku.Děkuji za odpověd.
Dobrý den, tak to Vás balamutí. Nárok na podporu není vůbec závislý na tom, jestli zaměstnanec výpověď dal nebo dostal, s výjimkou skončení PP pro zvlášť hrubé porušení povinností, v tom případě podpora přiznána není (to ale není tento případ).
Dobrý den, jsem 4-tý rok na rodičovské dovolené (bohužel se zaměstnavatelem jsem musela na podzim 2007 ukončit pracovní poměr z důvodu přestěhování, tudíž zaměstnavatele nemám). Pokud bych se dostala do evidence na úřad práce,z čeho by se vypočítala výše podpory v nezaměstnanosti, když nepracuji a pobírám rodičovský příspěvek ve výši 3800,-Kč, který mi ale bude končit (dítě bude mít 4 roky). V červnu jsem byla 2 týdny na brigádě, která však skončila. Nevím, zda se do toho počítá. Děkuji za odpověď, J.Pištěková
Dobrý den, především Vás o tom budou instruovat přímo na ÚP. Podpora se počítá s posledního příjmu z posledního zaměstnání. A za takové zaměstnání mohou vzít i "brigádu", o které píšete. Je velmi pravděpodobné, že budou vycházet z příjmu za tuto krátkodobou práci. To bohužel pro Vás povede k ještě nižší podpoře. Pokud by nebylo možné zjistit poslední příjem jinak, pak se podpora počítá jako určitá procentní část z průměrné mzdy z předchozího roku.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com