Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,prodávám koně a ráda bych do kupní smlouvy zařadila odstavec s předkupním právem.Jak to prosím napsat správně?A co by se stalo,respektive co bych měla dělat při případném porušení ujednání,kdy by budoucí majitel koně mě o prodeji neinformoval a koně prodal někomu jinému?A jak je to s předkupní cenou?Nemůže ji majitel schválně navýšit,abych já ji nemohla zaplatit?Nebo je o tom nějaké pravidlo,či se cena určuje jinak?Moc děkuji za případnou odpověď,moc by mi pomohla.
Dobrý den, pokud skutečně nevíte, jak sepsat smlouvu, pak jděte za advokátem. Sepisování smluv a smluvní poradenství patří do komerčních právních služeb.
Obecně je předkupní právo upraveno v §602 a násl. občanského zákoníku. Při dalším prodeji koně si prodávající stanoví cenu, za kterou věc prodá nebo určí cenu jakou mu nabídl někdo jiný. Anebo je možné sjednat si cenu přímo v doložce o předkupním právu. Pokud by věc přesto prodal jinému, aniž by Vám nabídl koně ke koupi, pak Vám zůstane předkupní právo zachováno i vůči novému vlastníkovi a můžete prodej chtít po něm (při stejné ceně a podmínkách, za kterých koně koupil on). Pokud na to nepřistoupí, pak můžete požádat soud, aby jeho (ne)vůli uzavřít s Vámi kupní smlouvu byla nahrazena soudním rozhodnutím.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com