Nákup přes Internet: spotřebitel vs. podnikatel - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nákup přes Internet: spotřebitel vs. podnikatel

David Hégr, 15.07.2008 22:57:38

Jako spotřebitel jsem si objednal zboží v internetovém obchodě. Objednávka mi byla potvrzena a dle obchodních podmínek došlo k uzavření smlouvy. Následně jsem si uvědomil, že bych si mohl nechat toto zboží zanést do svého účetnictví a tak jsem je požádal, aby mi vystavili fakturu na moji firmu s mým IČO/DIČ a oni s tím souhlasili. Zboží jsem obdržel a zaplatil, ale neodpovídá mým představám, proto jsem žádal o odstoupení od smlouvy dle paragrafu 53 občanského zákoníku.

Oni argumentují, že jsem si zboží objednal jako podnikatel tím, že jsem žádal změnu vystaveného dokladu na podnikatelský subjekt s IČO/DIČ a na odstoupení od smlouvy nemám nárok. Já tvrdím, že jsem si zboží objednal jako soukromá osoba a to, že faktura byla vystavena na firmu nemění fakt, že smlouva o zakoupení na dálku byla uzavřena se spotřebitelem. Kdo je nyní v právu? Oni s tím, že jsem zboží změnou fakturační adresy zakoupil jako podnikatel nebo já, že smlouva byla uzavřena původně jako spotřebitelská?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »