změna platu - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

změna mzdy na normovanou

Lenka H., 03.11.2008 10:16:32

Dobrý den.
Zaměstnavatel se rozhodl, že práce kterou vykonáváme se dá nanormovat a na základě toho nám chce změnit dosavadní časovou mzdu na částečně časovou 70% a zbytek 25% na normovanou podle množství vykonané práce. Pracujeme jako referenti administrativy ve velké společnosti, která je vlastně celá založená na administrativě a naše práce normovat nelze, protože každý vykonává jinak obtížnou a odbornou práci a s tím i poté odpovídající množstí. Máme možnost změnu platového výměru odmítnout s tím, že není objektivní k naší práci? Popř. kam se můžeme obrátit, že nesouhlasíme s normováním naší práce? Předem děkuji za odpověď.

Re: změna mzdy na normovanou

Mgr. Oldřich Topka, 06.11.2008 13:04:36

Dobrý den, výměr je jednostranný úkon zaměstnavatele, který vůbec nevyžaduje, aby s ním zaměstnanci souhlasili. Tudíž Váš nesouhlas na jeho platnost nemá vliv a k ničemu nevede.
Mzdové otázky jsou v kompetenci zaměstnavatele, ten rozhoduje koho a jak za práci odmění. Máte-li podezření, že postupuje v rozporu se ZP, pak se obraťte na inspektorát práce. Ten může posoudit, jestli je postup zaměstnavatel v souladu se zákonem. Ale úřad postupuje podle svého plánu kontrol, takže nelze počítat s tím, že bude věc řešit ihned.

změna platu

K. P., 15.07.2008 09:59:21

Dobry den,
zamestnavatel mi zaslal 30.6. zmenu platoveho vymeru s platnosti od 1.7. 30.6. jsem ale byl jiz na dovolene (do 4.7.). Plati i tak tento novy platovy vymer, kdyz jsem s nim nebyl seznamen nejpozdeji v 1. den jeho platnosti nebo pobirani dovolene neni dostatecnym duvodem k neplatnosti tohoto kroku? Dekuji!

Re: změna platu

Mgr. Oldřich Topka, 21.07.2008 12:32:22

Příště laskavě dodržujte pravidla diskuzí a nevkládejte stejný příspěvek opakovaně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »