Kategorie: Rodinné právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, zajímalo by mně, jak dlouho může trvat vyřizování pozůstalosti? Otec mi zemřel minulý rok v březnu a ještě stále mi nepřišlo nic od notářky. Otec se po rozvodu s mojí matkou znovu oženil, takže se o vše stará jeho druhá žena. Hrozí i v tomto případě nějaká promlčecí lhůta? Děkuji
Dobrý den, v tomto případě Vám doporučuji obrátit se na soud (okresní soud, v jehož obvodu měl Váš otec naposledy své bydliště) se žádostí, kterému notáři bylo projednání dědictví přiděleno. Následně se pak obrátit na pověřeného notáře, který Vám řekne, jaké úkony v tomto dědickém řízení již učinil a rovněž Vám sdělí důvod, proč Vás do současné doby nekontaktoval.
Promlčecí doba počíná běžet od právní moci rozhodnutí, jímž bylo dědické řízení skončeno, a činí 2 roky.
Dobrý den, zajímalo by mně, jak dlouho může trvat vyřizování pozůstalosti? Otec mi zemřel minulý rok v březnu a ještě stále mi nepřišlo nic od notářky. Otec se po rozvodu s mojí matkou znovu oženil, takže se o vše stará jeho druhá žena. Hrozí i v tomto případě nějaká promlčecí lhůta? Děkuji
Dobrý den prosimvás mam na vás prosbu manželce před 6 lety zemřel otes e před pěti lety se řešilo dědictví jde oto že lhůta stanovena notářkou byla 4 roky což jsme si v té době neuvědomily a odvolali jsme se na vyplaceni okamžite což bylo zamítnuto ale oto nejde jde oto že to mnělo být vyplacené 28 ledna tohoto roku ale nic ještě nepřišlo co můžeme tedy udělat proto aby jsme ty penize dostali po jeho manželce???
předem mockrát děkuji za odpověď
S pozdravem Karel Kopp
Ještě dodatek.Kde a jak se můžu informovat,jak probíhá dědictví v našem případě.Jelikož nemám absolutně žádné indície,kdo a kde to má v režii.Předem děkuji za rady.
Dobrý den.Mám dotaz ohledně dědictví po otci.Před dvěma lety zemřel muj přítel a otec 4 letého dítěte.Ovšem dodnes mě nikdo nekontaktoval ohledně dědictví,které náleží mému dítěti.Jelikož měl zemřelý přítel v rodině právníka,existuje zde obava z toho,že tento právník může šikovně manipulovat s děditstvím tak,aby pozůstalému dítěti nezůstalo nic?Vztahuje se taktéž právo na dědictví i v případě,že zemřelý měl rodiče,po kterých by v budoucnu měl dědit a dnes tato možnost náleží pozůstalému dítěti zemřelého?
Dobrý den.
Před nedávnem mi zemřel otec, který vlastnil dům s pozemkem.Jsme tři sestry a jeho druhá žena. Naše maminka zemřela před 24 lety a v dědickém řízení jsme se všechny sestry zřekly svého podílu ve prospěch otce.Potom se znovu oženil. Jaké bude dědické vypořádání? Jeho nynější žena nás žádá o sepsání dohody ještě před dědickým řízení. Existuje závěť, kterou náš otec sepsal, ale neznáme její znění. Jeho žena zřejmě ví co v závěti je, proto nás o sepsání předběžné dohody o vypořádání (má advokáta). Poraďtě prosím jak správně postupovat. Děkuji
Dobrý den,
na žádnou dohodu do doby, než se seznámíte s obsahem závěti, rozhodně nepřistupujte. Jen byste tak mohli přijít o majetek; třeba otec v závěti odkázal vše jen vám svým dcerám a manželce nic. Uvidíte, ale do té doby rozhodně nic nepodepisujte.
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Je zřejmé, že asi otec odkázal dům nám dětem. Ještě jednou děkuji za radu.
Dobrý den prosimvás mam na vás prosbu manželce před 6 lety zemřel otes e před pěti lety se řešilo dědictví jde oto že lhůta stanovena notářkou byla 4 roky což jsme si v té době neuvědomily a odvolali jsme se na vyplaceni okamžite což bylo zamítnuto ale oto nejde jde oto že to mnělo být vyplacené 28 ledna tohoto roku ale nic ještě nepřišlo co můžeme tedy udělat proto aby jsme ty penize dostali po jeho manželce???
předem mockrát děkuji za odpověď
S pozdravem Karel Kopp
Dobrý den,zemřel otec,se kterým je matka rozvedena.Jediný syn nebyl prarodiči informován,ani uveden na smutečním oznámení.Kde může dědic zjistit informace o dědickém řízení.Děkuji za odpověď.Bartošová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com