Předžalobní upomínka - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Předžalobní upomínka

Dagmar Križanová, 11.07.2008 17:25:49

Dobrý den. Mám jeden problém. Podnikala jsem v pranajaté restauraci. V ní byl televizor, řádně jsem ujednala smlouvu s OSA a platila poplatky za veřejnou produkci. Při uzavírání smlouvy padla otázka jak je to s televizorem jako takovým. Bylo mi zděleno, že koncesionářské poplatky platí majitel nemovitosti. Bouhužel jsem v dubnu podnikat přestala. Ukončila jsem OSU a bylo vše v pořádku. A hle najednou mi přišel doporučený dopis, že dlužím České televizi 135,- Kč a pokuta je 10000,-Kč. Telefonicky jsem se spojila asi se sekretářkou p. JUDr. Dalibora Kalcsa a bylo mi řečeno, že to přehodnotí a dají mi písemnou formou vědět. A opět hle, dnes mi přišel doporučený dopis s předžalobní upomínkou! Prosím Vás o radu, jak dále postupovat. Děkuji mnohokrát.
S pozdravem Križanová Dagmar
Teplice

Re: Předžalobní upomínka

Mgr. Oldřich Topka, 22.07.2008 16:05:36

Dobrý den, to je především o tom, jak si to vyřešíte s pronajímatelem mezi sebou. Částku můžete uhradit a pak ji požadovat po něm. Pokud to necháte dojít až k soudu, pak půjde již o tisíce a ne jen o 135,-Kč. Nebo je znovu vyzvat, aby věc uvedli do pořádku a nahlásily jiný subjekt, který bude platit koncesionářské poplatky.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »