přivýdělek na mateřské dovolené, omezení - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výplata?

Jana, 20.04.2011 00:38:36

Dobrý den,
pan Vaněk z inter tv, mě zlákal ke spolupráci. Nastoupila jsem k němu s kamarádkou, finanční odměna byla domluvena ustně. Pan podpis smlouvy stále odkládal. a tak jsme pracovali asi měsíc, kamarádka byla hlášena na UP a já na MD. Dohodli jsme se, že až dostaneme smlouvu, vše řádně všude ohlásíme. Po třech týdnech jsme nevydřželi a odešli, máme nějaký nárok na finanční odměnu, slíbenou ústně?
Můžeme získat odměnu.. mzdu, bez toho aniž bychom byly označeny .... pokutovány státem?

Re: výplata?

ivzez , 21.04.2011 12:30:28

Můžete zkusit písemnou výzvu, ale nevěřím tomu, že byste se něčeho domohly. Nemáte-li žádnou smlouvu ani mzdový výměr, budete svůj nárok prokazovat jen velice obtížně.

přivýdělek na MD

Jana Bendelová, 13.04.2011 14:37:20

Dobrý den, začala jsem spolupracovat s firmou ZFP Akademie a moje první provize činí 4300 další měsíc bude asi 12000, chtěla bych se zeptat zda a kdy mám žádat o živnostenský list? kolik kde mám zaplatit? Zatím jsem na rodičovské dovolené do 15.7.2011.

Re: přivýdělek na MD

ivzez , 19.04.2011 14:52:14

O ŽL jste měla požádat ještě před začátkem činnosti. Takže to udělejte co nejdříve. Budete se také muset přihlásit na příslušných úřadech a odvádět zákonné platby. Konkrétní informace zjistíte na živnostenském odboru.

Přivýdělek k mateřské

Petra Škarydová, 16.03.2011 13:01:35

Dobrý den maminky. Pokud byste si rády k mateřské něco přivydělaly, nabízím vám jednu z více možností. Jedná se o dostávání emailů zdarma na váš PC. Zdarma vám budou chodit e-maily, za jejich přečtení si navíc můžete vydělat nějaké penízky. Není to moc, ale vy samy nic neplatíte jen klikáte. Sama jsem tomu moc nevěřila, ale mám to vyzkoušené a opravdu to funguje. A dokonce se dozvíte plno zajímavých jiných informací a slev. Jestli máte zájem zkontaktujte mě na: erebeska@seznam.cz nebo se již můžete přímo zaregistrovat na http://www.emailing.cz/registrace.php?ref=erebeska@seznam.cz

Re: Přivýdělek k mateřské

Erebeska@seznam.cz , 19.04.2011 14:54:46

Ndoporučuji reagovat na tuto ani podobné spamové "nabídky"!!!

materska dovolena

Blanka Kučerová, 10.12.2009 21:00:45

Dobrý den chtěla bych se zeptat kolik si muzu vydelat maximalni castku penez mesicne jako brigadnice, kdyz jsem na materske dovolene.pobiram zatim jen MD 3.800 zadne jine poplatky.dale se chci zeptat na co vse mam narok pokud mam 1 dite a ziju s otcem ditete ale nejsme oddani.predem dekuji

Re: materska dovolena

Zdenka Martišková, 28.07.2010 13:55:33

Jsem na rodičovské dovolené, synovi jsou 2 roky. Jsem stále vedená jako zaměstnankyně ve firmě-neukončili se mnou prac.poměr. Nyní mě požádali, abych pro ně vedla účetnictví z domu. Mohu s tou samou firmou, kde jsem evidovaná jako zaměstnanec uzavřít ještě např. dohodu o provedení práce? A kdybych podepsala prohlášení k dani, měla bych nárok na nezd.odpočet 2070,- Kč, neplatila bych sociální ani zdravotní pojištění. Jen daň 15 %. Je toto takto možné? Děkuji za odpověď

Nástup do zaměstnání před 3.rokem dítěte

gabriela Švajková, 07.03.2009 13:54:33

Dobrý den, ráda bych nastoupila do zaměstnání před 3. rokem dítěte.Můžu nastoupit na stejné prac. místo, ze kterého jsem odcházela na MD a pracovat na plný prac. úvazek a vydělat si jakoukoliv částku,aniž bych přišla o rodičovský příspěvek? Hlídání mám zajištěno, takže by malý školku nenavštěvoval. Děkuji za odpověď.

Daň z pronájmu

Jitka Picková, 05.03.2009 10:52:21

Dobrý den,prosím o radu,jak správně vyplnit daňové přiznání za r. 2008.Jsem na rodičovké dovolené a pronajímám byt,jiné příjmy nemám. V nájemní smlouvě je předepsáno nájemné vč. záloh za služby,elektřinu a vodu.Do daňového přiznání se do příjmů z pronájmu započátávají celkové příjmy vč. záloh na služby,elektřinu a vodu nebo pouze čisté příjmy za pronájem bez těchto nákladů na byt? Do výdajů - 30% z dosažených příjmů patří výdaje za služby,elektřinu a vodu a ostatní nebo jen výdaje za "údržbu" pronajaté nemovitosti? Odpočet za dítě mám uplatňovat já nebo manžel, kterému dělá daňové přiznání zaměstnavatel?Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

Práce při rodičovské dovolené u stejného zaměstnavatele

Lucie Uličníková, 22.01.2009 16:18:00

Přeji pěkný den,celý loňský rok jsem byla na RD a přitom pracovala u stejného zaměstnavatele (cca 15-30 hod. měsíčně). Bylo mi řečeno, že si při RD můžu neomezeně přivydělat. Nyní ale z vaší diskuze zjišťuji, že tomu tak v tomto případě patrně není. Proto prosím o radu, jak danou situaci řešit. Také by mne zajímalo, z jakého průměru se mi bude počítat další PPM, která bude bezprostředně navazovat na nynější RP. Děkuji za odpověď.

Přivýdělek na MD - výtvarnice

Dita Rusová, 28.12.2008 22:15:58

Dobrý den,
pobírám rodičovský příspěvek a chtěla bych občas prodat mnou vytvořený výrobek (umělecká vitráž,šperk).Mám správnou informaci, že do 40 000 ročně se zisk z umělecké činnosti nedaní? Mohu vystavit účtenku, když nemám a nechci mít ŽL?_
Děkuji za odpověď
Rusová

Re: Přivýdělek na MD - výtvarnice

Mgr. Oldřich Topka, 07.01.2009 15:57:19

Dobrý den, pokud jde o daňové otázky, pak se neobracejte na tuto poradnu o právu, ale na poradnu o daních nebo přímo na finanční úřad.

PPM a příjmy z pronájmu

Lenka Wagnerová, 09.12.2008 17:20:23

Dobrý den, chci se zeptat, zda pobírání dávek peněžité pomoci v mateřství (28 týdnu) nebrání fakt, že mám příjem z pronájmu bytu. Dále by mě zajímalo, zda poté budu danit jen příjem z pronájmu (nebo se daní i částky PPM nebo rodičovský příspěvek?).Moc děkuji za radu.

Re: PPM a příjmy z pronájmu

Karel Dlouhý, 09.12.2008 19:27:18

Dobrý den,
ne, nebrání.
PPM a rodičovský příspěvek se nedaní.

Dohoda o provedení práce při mateřské?

Andrea, 30.11.2008 17:19:22

Dobrý den,
mám jeden dotaz. Je možné, aby zaměstnankyně,která bude odcházet na MD pracovala pro stejného zaměstnavatele na základě dohody o provedení práce během této její MD? Je to možné? Nebo jakýkoliv přivýděle je možný jen pro jiného zaměstnavatele či na základě živ. listu?
Děkuji Vám moc za odpověď.

Re: Dohoda o provedení práce při mateřské?

Karel Dlouhý, 30.11.2008 18:45:09

Možné to není.

Přivýdělek na MD

Lucie Chmelíková, 03.10.2008 10:09:58

Dobrý den, momentálně jsem na MD a občas si přivydělávám jako hosteska/promotérka. Dosud jsem v tomto směru nenarazila na žádný problém, vždy jsem předem dostala smlouvu a poté včas peníze na účet. Nyní jsem však narazila na firmu, která na práci velice spěchala, tudíž nebyl čas na předem podepsání smlouvy, odpracovala jsem cca 10 dní s tím, že jsem používala i vlastní auto. I přes to že jsem se každý den domáhala smlouvy, stejně jsem jí nedostala a tudíž jsem prac. poměr ukončila. Bohužel se ale do dnešní doby nemohu domoci výplaty a proplacení cestovních nákladů, nikdo se mnou nekomunikuje ani přes telefon, ani pře mail. Myslíte si, že mám naději tyto peníze z firmy dostat a případně na koho bych se měla obrátit. Děkuji. L.Ch.

Re: Přivýdělek na MD

Mgr. Oldřich Topka, 10.10.2008 12:53:24

Dobrý den, na soud. Pokud chcete vymáhat dlužnou odměnu za odvedenou práci, pak jedině žalobou o zaplacení, pokud tedy nejsou úspěšné Vaše pokusy o mimosoudní řešení. Kromě toho můžete také podat podnět na inspektorát práce, ten za Vás peníze nevymůže, za to však může při zjištění nesrovnalostí u firmy uložit pokutu.

Přivýdělek při rodičovské dovolené

Petra Unzeitigová, 02.10.2008 12:25:34

Dobrý den,slyšela jsem, že by od roku 2009 měl být zrušen možný přivýdělek maminek při rodičovské dovolené, aniž by nepřišli o rodičovský příspěvek? Je to pravda?

práce při MD

Pavla Slaninová, 26.09.2008 12:06:32

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, pobírám rodičovský příspěvek na mou mentálně postiženou dceru do sedmi let a chtěla bych si přivydělat výrobou kalendářů. Není to moc, možná 500kč měsíčně, ale nevím jestli i na to potřebuji živnostenský list. Moc díky za odpověď. Pavla S.

Re: práce při MD

Mgr. Oldřich Topka, 29.09.2008 10:40:37

Dobrý den, pokud by jste práci konala např. na DPP nebo DPČ, pak ŽL nutný není.

práce při MD

Leona Hejčová, 04.02.2008 22:37:41

Zdravím.Prosím o radu.Jsem na MD a chci si obnovit živnost jako masérka. Jaké jsou prosím podmínky při pobírání rodičovského příspěvku a podnikání? Budu stále pobírat všechny dávky? A jak se platí sociální a zdravotní p.? Děkuji moc za odpověď. Hejčová.

Mgr. Oldřich Topka, 05.02.2008 07:29:26

Dobrý den, tyto otázky směřujte na příslušné úřady, tj. úřad práce, zdravotní pojišťovnu a Okresní správu sociálního zabezpečení. Obecně platí, že přivýdělek při mateřské je možný. Na OSSZ musíte nahlásit podnikání a zároveň, že pobíráte rodičovský příspěvek. Zálohy na pojištění platit nebudete. Po podání přehledu o příjmech se však může stát, že dosáhnou-li příjmy do výše, která zakládá účast na důchodovém pojištění, budete doplácet zálohy zpětně za celý rok (konkrétní částku se dozvíte na OSSZ). U zdravotního pojištění budete v případě podnikání platit, přestože za Vás pojištění platí i stát. Důležité je, že pro nárok na rodičovský příspěvek musíte mít zajištěn osobní celodenní a řádnou péči dospělé osoby nad dítětem. Omezení je i v délce pobytu dítěte v předškolním zařízení. Dítě do 3 let maximálně 5 dnů v měsíci, nad 3 roky ne více než 4 hodiny denně. Další info žádejte na přímo na úřadech.

ivona hlisnikovska, 21.08.2008 13:30:40

dobry den chtela bych se zeptat kdybych dala dite do skolky od 1.9.2008 ale 3 roky bude mit az v rijnu 13 kdyby bylo ve skolce uz od toho 1.9 na 4 hodiny denne jestli bych prisla o rodicovsky prispevek a nebo kdyby muselo byt ve skolce jen 5 dni v mesici nez mu budou 3 roky mohla bych si i tak privydelat kdyby bylo jen 5 hodin mesicne ve skolce a zbytek dne by se o nej starala babicka a jeste by me zajimalo kolik hodin denne si muzu privydelat jestli muzu i 6 hodin denne dekuji za odpoved

Mgr. Oldřich Topka, 21.08.2008 16:47:16

Dobrý den, školku můžete využít opravdu jen v omezeném rozsahu. Pokud budete mít zajištěno hlídání jinou dospělou osobou (tedy prarodičem), pak o příspěvek nepřijdete a můžete klidně pracovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »