Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
V Posledních měsících mi začaly chodit do zaměstnání příkazy k exekuci za nezaplacené pokuty z roku 1998. Podle písemnosti mi bylo v roce 2003 soudem zaslán příkaz uhradě 1500kč na můj trvalý pobyt kde již od roku 2000 nežiji a od roku 2002 z důvodu povodní je tento dům neobyvatelní. Od roku 2003 mám nový trvalý pobyt. Jak je možné že mě nikdo nekontaktoval a rovnou daly exekuci na plat. Jak se mohu bránit když mi nebylo nic předem doručeno.
Dobrý den, zapomněl jsem si u jednoho klienta kartu z dopravnich podniku. Ten mi ji vrátil s tím, že byl kontrolován revizorem a že tam je k zaplacení pokuta. Dotyčný nadiktoval pouze mé jméno ostatní údaje jako podpis, datum narozen, bydliště jsou falešné. Chtěl jsem se zeptat zda mají právo dopravní podniky pokutu vymáhat po mně nebo zda se jedná právnicky o chybu revizora, který si měl zkontolovat občanku a tímpádem zjistit, že dotyčný jede na cizí kartu a tím přivolat policii(a pokutovat dotyčného). Mnohokrát děkuji za odpověď.
Nerozumím tomu, co je to "karta z dopravních podniků" a proč dostal pokutu.
Zda je to nějaká čipová karta s předplaceným jízdným, zda je tam fotografie nebo ne ...
Asi by bylo nejlepší zajít to hned reklamovat (nebo napsat) na dopravní podnik, popsat celou situaci a uvsét jméno a adresu toho klienta.
Dobry den mam několik exekuci za dopravni podnik u jednoho exekutora a chtěl bych podat žádost na návrh na spojení věcí dle § 112 o.s.ř v několika diskusich sem se dočetl že je to možne a soud jim vyhoví ale nevim jak na to exekuce zatim ještě nebyli doručeny děkuji předem za vaše názory a rady
Vámi citované ustanovení se týká nalézacího řízení a na řízení exekuční se nevztahuje.
spisova značka je NC exekuce zatim nebyla dorucena a vychazim z článku
http://www.pomocvpravu.cz/viewtopic.php?f=46&t=2371
http://brno.idnes.cz/brno-zpravy.asp?c=A100314_204709_brno-zpravy_bor
tak ted nevim
Vše tak závisí na právní firmě, které Dopravní podnik své pohledávky dál podstupuje. V tomto případě Ondřeji Adamtzovi. V další fázi pak mohl exekuční návrh sjednotit i sám exekutor. Podle zákona ovšem jej, ani Adamtze k tomu nikdo nemůže nutit. - citace z Vámi uvedeného druhého článku, jinak spisová značka Nc znamená exekuci, pokud Vám přišlo usnesení s touto spisovou značkou, exekuční návrh byl již podán.
Tak pokud vas chapu dobře tak podle vas nema cenu podavat k soudu navrh na sloučeni i když mě doposud nebylo nic doručeno .
Zajimalo by me jak tedy dosahly sloučeni lide z tech dvou članku když jim byla exekuce doručena
Proti čemu chcete podávat návrh, když Vám dosud nebylo nic doručeno?
Zajima mne s ohledem na zneni zakona o promlceci dobe prav po 10 letech jak je to s exekucemi . Plati na ne tato cast zakona nebo se respektuje zas jine ustanoveni obc. zakona o tom, ze dluhy se musi platit .
Jde mi o zastavu nemovitosti s uveru, ktery jsem nemohl doplatit .
V září 2007 byl vydán exekuční příkaz na srážky z mé mzdy na základě rozsudků OS ze dne
- 4.10.2004
- 4.1.1999
-14.12.1998
- 5.2.1997
Mám dotaz, zda neproběhla promlčecí lhůta.
Pokud ano, je možné požadovat sražené platby zpět?
Kde? Jak?
Děkuji.
Dobry den,
konkretne vcera som dostal pokutu v MHD v Brne za jizdu bez listka. Bol som dezoerientovany..kedze som onemocnel a pravdepodobne som mal horecku.Revizor vytiahol blok a zapisal si podla mojho OP udaje. Trvale bydlisko mam v SR. Odhiadnuc od faktoru ze som bol desorientovany, moja otazka znie: Vymahaju tieto institucie taketo sumy penazi (700 na mieste alebo 1200 na ucet) aj medzistatne? Niekto mi hovoril ze "vraj" ne, ale pre istotu sa pytam.
Dekuji
Dobrý den. Moje sestra před 5 - 6 lety neměla cvaklý lístek ( měla ho v ruce , ale kecala s kámoškou a revizor se za ní hned hrnul...) tehdy to nezaplatila... nikdy jí nepřišla žádná upomínka, ani obyčejná, ani doporučená.
Nyní ji někdo vyprávěl, jak někdo musel po 12 letech zaplatit MHD 25 000 jako úroky, soud atd... je to možné..?
Pokud vím u soudu se dluhy po 3 letech promlčují a když jí to nepřipomněli ani dopisem - upomínkou ( bylo to o prázdninách a úplně na to zapomněla)
Mohou po ní po 6 letech ještě něco chtít? Prý by to do roku museli dát k soudu a dnes, po 5 letech by už měla mít dávno od soudu dopis o probíhajícím jednání...
Má si s tím ještě dělat nějaké starosti?
v roce 1994 jsem dostala pokutu u dph bylo mi tehdy 17 let dnes prisla exekuce na moji matku nebot ja trvaly pobyt v cechach neman.maji pravo chtit po 17 letech na moji matce 15.000 kc??? dekuji
Dobrý den, můžete mi poradit. V roce 2006 mě chytil revizor DPMB. V té době jsem měla trvalý pobyt u rodičů. Teď jsem už minimálně 2 roky odhlášená a dnes mi exekutor řekl, že může zabavit věci v bytě mých rodičů, protože v roce 2006 jsem tam byla nahlášená. Má na to exekutor právo? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
exekutor může provádět exekuci - soupis a zabavení Vašich movitých věcí v místě Vašeho trvalého bydliště - adresa dle výpisu CEO (Centrální evidence obyvatel). Pokud tedy nejste k tvalému pobytu hlášena na adrese rodičů nemůže zde exekutor provádět exekuci - soupis a zabavení movitých věcí Vašich rodičů.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda mohu jako vlastník družstevního bytu odhlásit svého syna z trvalého bydliště bez jeho vědomí. A jak. Syn v bytě už přes rok nebydlí, nemá zde svoje osobní věci a navíc neznám v současné době ani jeho místo pobytu. Vím, že má syn velké dluhy a mám strach z exekuce. Kdyby se mi podařilo odhlásit syna z bytu, může exekutor přijít ke mně? Co mám dělat, kdyby přišel?
Předem děkuji za odpověď
Gábina
Dobrý den,mohli by jste poradit.Před 14 dny jsem cestoval městskou hromadnou dopravou v Brně. Nastoupil jsem na zastávce téměř na konečné kde nebyl automat na jízdenky. Ihned po nástupu do vozu jsem slušně požádal paní řidičku aby mě prodala jízdenku ale ta mě odmítla s tím že nemá peníze nazpět. Měl jsem totiž jen padesátikorunu. Na kabině řidiče je doslova "Plaťte,prosím,přesně uvedenou částkou" není nikde uvedeno že musím mít přesnou částku na jízdenku. Přišel revizor a žádel jízdenku. Když jsem mu řekl jak mě paní řidička odmítla tak se jí zeptal a ona mu to potvrdila tak jsem si to nechal přesně takhle popsat do pokuty kterou jsem dostal a zaplatil abych neplatil navíc penále. A teď poraďte,nějaký pan Slavíček z DPMB z kontroly přepravy mě zdělil že k tomu nemá co říct a že jsem neměl jízdní doklad a že jsem povinen mít přesně uvedenou částku. Já nejsem povinen a myslím si že jsem tuto pokutu dostal neoprávněně. Je tedy možnost peníze zpět vymáhat a s jakou úspěšností?Díky Crha
Dobrý den, vymáhat ji můžete, ale vzhledem k tomu, že to bude u českého soudu, Vám skutečně nelze zaručit jak a jestli vůbec uspějete. Na to by jste si musel zadat právní rozbor u advokáta, který by celou věc patrně vyhodnotil tak, že by se Vám nakonec podání žaloby i celé řízení pěkně prodražilo. Bude Vás to stát čas, nervy i peníze a výsledek bude proti Vám. Podle mého příliš nadějí na úspěch nemáte.
Dobrý den,
moji čtrnáctiletou dceru v prostředku hromadné dopravy v Brně kontroloval revizor. Bohužel (díky prázdninové době) jsem přehlédli, že ji přesně den předem skončila platnost čtvrtletního žákovského kupónu, čímž se z ní stal nevědomě "černý pasažér".Pominu-li fakt, že s ní revizor jednal nepřiměřeně hrubě, kdy ji po předložení průkazky MHD (s kupónem platným do př.dne), obviňoval, že je podvodnice a lhářka a že na ni okamžitě zavolá policii atd., poněvadž kartička zdravotního pojištění, kterou mu dcera předložila jako další doklad k identifikaci, ho nezajímal, s ní sepsal doklad, na základě kterého je povinna uhradit DPMBrna pokutu ve výši 1000,-Kč + plné jízdné (jako osoba starší 15 let), tedy 15,-Kč. A to z toho důvodu, že mu na místě nebyla schopna zaplatit pokutu 7OO,- Kč.Pochopitelně po sepsání dokladu ji vyhodil z autobusu. Dcera tedy zůstala na místě v Brně, které nezná, s nefung.automatem na jízdenky...Jsem povinna pokutu a plné jízdné za ni uhradit? Děkuji.
Dobrý den, nic z toho, co píšete, nijak neovlivňuje skutečnost, že neměla platný kupon. Ať už bylo chování revizora jakékoliv, nic Vás (ani dceru) nezbavuje povinnost pokutu zaplatit. Pokud ne, bude z 1.000 třeba 10.000 i více, až začnou pokutu vymáhat a eventuálně to dojde až k exekuci.
Dobrý den,
v případě, že cestující uhradí přirážku k jízdnému na místě v hotovosti nebo do 5 následujících pracovních dnů po zjištění ji uhradí způsobem určeným subjektem, který provedl přepravní kontrolu, snižuje se přirážka k jízdnému na 700 Kč. Ve vlacích ČD platí podmínky dle SPPO ČD.
Doporučuji osobní návštěvu DP a jednat s vedoucím pracovníkem příslušného oddělení ohledně pokuty.Vaše dcera se logicky nemohla prokázat ve 14ti letech OP a ve výši přirážky je zahrnuto i pokud se cestující odmítne prokázat osobními údaji.
Také se mi stalo, že jsem se nevšimmla, že mi platnost čtvrtletního kuponu skončila předešlého dne a s dokladem k úhradě jsem osobně zašla za vedoucím oddělení pokut.Vše jsem mu vylíčila a ukázala předešlé kupony na důkaz toho, že je kupuji pravidelně. Na základě toho mi snížil pokutu jen na 50Kč s tím, že mám štěstí, že ty kupony mám jinak by to prý nešlo snížit a takto si to obhájí.Za pokus to stojí.Držím Vám palce.
Dobrý den má přitelkyne měla exekuci,jsou to už tři měsíce co jí splatila a stále jí strhávají peníze s platu.Voláme jim každý týden a pořád se na něco vymlouvají.Řikali jsme jim stále dokola že už jsme jim vše zaplatily a že by jsme rádi od nich obdržely nějáký papír o zaplacení exekuce plus přeplatek peněz které mé přítelkyni strhávají již tři měsíce.Prosíme vás tímto o radu kterou se můžeme bránit.Předem moc děkujeme s pozdravem Luboš Plevač.
Jo, exekutoři to jsou páni…
Jinak obecně platí, že exekuce končí úplným vymožením pohledávky. O vymožení a tedy i ukončení exekuce se zpravidla zvláštní rozhodnutí nevydává a sám exekutor by měl řízení ukončit je-li zřejmé, že exekuce již pokračovat nebude.
Kromě toho, že nenechejte exekutora ve svých požadavcích „vydechnout“ a opakované jej o ukončení srážek urgujte (kromě telefonu i třeba písemně), zkuste třeba i zkontaktovat exekutorskou komoru ČR, Husova 8, 602 00 Brno a vše zde projednejte.
lze vydat usn. o zrušení EP nebo zánik pověření na místě v EÚ a tento dokument Vám předat.Zaměstnavateli je nutné dokument zaslat poštou, ale můžete mu předat zatím kopii, aby Vám již neprováděll srážky ze mzdy. Případný přeplatek taktéž obdržíte na místě v EÚ.
Dobrý den,
pokud je nařizovací usnesení pravomocné, celá výše dlužné pohledávky uhrazena a již jste obdrželi PUN (příkaz k úhradě nákladů) kde je vyčíslena konečná celková částka vydá exekutor zánik pověření.Tímto usnesením o zániku exekuce se ruší všechny exekuční příkazy včetně EP (exe. příkazu prodejem nemovitosti) na katastrálním úřadě.Usn. o zániku exekuce se doručuje v červené obálce s podpisem soudního exekutora všem účastníkům řízení a je pravomocné dnem doručení poslednímu účastníkovi.Po vyznačení doložky právní moci se spis uloží do archivu.Zaměstnavatel na základě tohoto usn. o zániku již nepokračuje ve srážkách z Vaší mzdy.Pokud toto usn. o zániku zatím vydat nelze (soud ještě nevyznačil doložku PM na nař. usn.) vydá exekutor usn. o zrušení EP srážkami ze mzdy a rozešle jej všem účastníkům, kterým byl EP srážkami ze mzdy doručen tedy i zaměstnavateli.EP prodejem nemovitosti tímto usn. zrušit nelze, blokace na KÚ se ruší až zánikem pověření.Při osobní návštěvě EÚ
lze vydat usn. o zrušení EP nebo zánik pověření na místě v EÚ a tento dokument Vám předat.Zaměstnavateli je nutné dokument zaslat poštou, ale můžete mu předat zatím kopii, aby Vám již neprováděll srážky ze mzdy. Případný přeplatek taktéž obdržíte na místě v EÚ.
Dobrý den,
Nedávno mi přisla exekuce za nezaplacení blokové pokuty od policie. Nezaslali upomínku, nic, vůbec si na tu pokutu nepamatuji. Navýšení (poplatky za exekutora) činí zhruba 8tis. Nechce se mi to platit, to je jasné, tak se ptám, zda je nějaká možnost zaplacení pouze pokuty či postupování v těchto případech.
Děkuji mockrát !!!
Dlužník si musí uvědomit, že zaplatí veškeré náklady spojené s vymáháním dluhu. Ty zahrnují vlastní dlužnou částku s příslušenstvím. Nejlepším řešením je co nejrychleji na zahájenou exekuci reagovat, spojit se s příslušným exekutorem a situaci řešit
Dobrý den,
pokud přestupce nemá potřebný finanční obnos na zaplacení uložené pokuty, vydá mu strážník na místě "Blok na pokutu na místě nezaplacenou" (dále jen BPN)spolu s předtištěnou poštovní poukázkou typu A. Přestupek je tedy z hlediska projednání a vyřešení uzavřen, avšak zůstává dluh vůči městské policii, který je třeba v zákonné lhůtě 15 dnů ode dne vystavení bloku uhradit. Pokud k této úhradě nedojde, bude tato dlužná částka předána k vymáhání příslušnému soudu formou exekuce. Dle stávající zákonné úpravy činí celková doba vymahatelnosti dlužné částky 6 let.Vzhledem k poučení na zadní straně bloku na pokutu, který jste obdržel (díl B) nerozesílá policie žádné upomínky.K návrhu na provedení exekuce je tento blok na pokutu (díl A) přiložen a to vzhledem k tomu, že je exekučním titulem.Pokud jste z Prahy informace o Vašem přestupku a výši pokuty Vám sdělí na Útvaru přestupků Korunní 98/2456,Praha 10-Vinohrady,(přízemí)
Úřední hodiny: PO až ČT: 7:15,PÁTEK 7:15 - 11:30 a jsou
určeny pro zvané a přeobjednané, případně ke zjištování nezaplacených pokut. Každý první pátek v měsíci není uředním dnem pro veřejnost.Doporučuji předem tel. kontakt: 267 002 273. Na místě se pak dotazujte, jest-li nemáte ještě v databázi policie nějaké další neuhrazené pokuty a pokud ano uhraďtě je hned na místě než budou i tyto předány k exekučnímu vymáhání.Jinak exekutorovi náleží minimální odměna ve výši 3000,- Kč + 19% DPH tj. 3570,- Kč a minimální náhrada hotových výdajů ve výši 3500,- Kč + 19% DPH tj. 4165,- Kč celkem tedy 7735,- Kč pokud je výše Vaší pokuty 500,- Kč je minimální výše dlužné pohledávky v exekučním řízení celkem 8235,- Kč.
Výše nákladů a odměny exekutora se odvíjí na včasnosti úhrady celé pohledávky.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com