dodací lhůta zásilky z internetu - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Mobilní telefon

Martin Hynek, 22.07.2008 16:01:22

Dobrý den
Dne 5.7.2008 jsem si obědnal zboží na www.mobilka.cz a už mi došla trpělivost není možny že mi psaly před šesti dny tj.16.7.2008 že zboží z Mojí objednávky c.------- předávají k odeslání obchodním balíkem České pošty na Vámi uvedenou adresu. A ještě mi do teď nic nedošlo!!! A dovolat se k nim není možné a ještě mi pak pošlou SMS že můj hovor nemají čas vyřídit s moji žádostí o zpětné zavolání. Nenechám jim 12 tisíc jenom tak!

Můžete mi prosím někdo poradit co mám dělat?

Děkuji Hynek

Re: Mobilní telefon

Klára Burešová, 23.07.2008 13:16:51

Dobrý den,

nejsem právník, též se zde dotazuji.

Zkuste jim napsat e-mail, pokud se nemůžete dovolat, někdy je reakce rychlejší.

Pokud jste jim ještě peníze nezaslal, gratuluji a raději si objednejte někde jinde.

dodací lhůta zásilky z internetu

Klára Burešová, 10.07.2008 16:40:23

Dobré odpoledne,

níže cituji z obchodních podmínek e-shopu s prádlem:
"v případě, že jste se rozhodli pro odstoupení v této 14-ti denní lhůtě, musí být dodrženy níže uvedené podmínky: zásilka musí být vyzvednuta v klasické dodací lhůtě zásilky, doba nesmí být prodloužena"

Nevšimla jsem si v podmínkách této poznámky, lhůtu uložení jsem si dle pravidel pošty prodloužila kvůli nedostatku času. Později jsem část zboží vracela do 14-denní lhůty zpět. Balík se mi vrátil zpět a majitelka firmy se ohrazuje shora uvedenou poznámkou, že nemám nárok na vrácení peněz, když jsem dobu na poště prodlužovala. Jiné firmy toto řeší tak, že balík nelze prostě na poště prodloužit.

Můj dotaz zní:
Co k tomuto říká zákon? Je nadřazen těmto podmínkám, které si uvedl majitel firmy na své stránky? Jsem odkázána na to, že si balík musím nechat kvůli tomu, že jsem si nechala prodloužit jeho lhůtu pro vyzvednutí? Co mohu udělat pro to, aby balík převzali a mně byly vráceny peníze za zboží?
Děkuji.

Re: dodací lhůta zásilky z internetu

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 12:37:55

Dobrý den, vrátit zboží bez udání důvodu při nákupu přes e-shop lze do 14 dnů od převzetí zboží. To, že si e-shop vymínil takové podmínky na tom nic nemění. Takže ji oznamte, že jste dodržela lhůtu pro vrácení podle zákona
(§53 občanského zákoníku), jinak se budete domáhat ochrany práv žalobou.

Klára Burešová, 21.07.2008 09:41:28

Dobrý den,

děkuji za odpověď, internetovému obchodu jsem odpověděla, jak jste mi poradil a znovu požádala o vrácení peněz. Balík jsem opět odeslala na jejich adresu a dnes ráno jsem si přečetla tuto odpověď:

"Dobrý den,
Vaše vrácení bohužel nemůžeme akceptovat, každý internetový obchod má své
podmínky pro vrácení zboží, které je potřeba dodržovat. Jinak by to potom
opravdu nemělo smysl. Jde také dále o to, že jste zboží zřejmě nezaslala
na správnou adresu, která je také v podmínkách uvedena. Bohužel se i my
musíme bránit, protože nějaký řád je potřeba. Děkujeme za pochopení.

Dita Sýs Těžká
Lacinova 2
621 00 BRNO
www.crazygirl.cz
www.conversky.cz
www.snb4u.cz"

Dodávám, že balík byl poprvé i podruhé odeslán na správnou adresu, kterou níže uvádí, mám jako doklad podací lístky. Teď podruhé jsem balík odeslala s dodejkou.

Prosím tedy o radu, na koho se mohu obrátit, zda-li se mohu obrátit na nějaký úřad ještě před tím, než bych měla podat žalobu a co to příp.obnáší?

Klára Burešová, 21.07.2008 12:42:40

Před chvílí se mě majitelka firmy ještě ptala, jestli jsem balík posílala na správnou adresu, která je uvedena v podmínkách.

Posílala jsem balíky na jinou ulici v Brně a myslím si, že v té době byla i tato adresa uvedena v jejich "podmínkách" na netu a teď to změnili, aby mě měli v hrsti a mohli se na to vymluvit.

Mám ještě nějakou šanci, nebo mám zboží, které jsem chtěla vrátit raději někomu věnovat?

Děkuji Vám za odpověď.

Mgr. Oldřich Topka, 22.07.2008 15:48:08

Dobrý den, pochybuji, že by účelově měnili adresu jen kvůli Vaší reklamaci. Zcela jistě však můžete podat podnět na Českou obchodní inspekci. Také můžete osobně navštívit regionální poradnu Sdružení obrany spotřebitele, kde se spotřebiteli konzultují potíže s prodávajícími. Soudní řešení je až poslední možností, u které nelze předem odhadnout, jak dlouho potrvá a jaký bude výsledek.

Klára Burešová, 23.07.2008 13:14:32

Děkuji Vám za reakci i přes to, že máte tisíce dotazů.

Příjemný den.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »