Skrytá vada - autobazar - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

skrytá vada,stočené km -autobazar

Jirka , 17.11.2010 23:05:47

Pořídili jsme si úvěrem /dovoz Fr./ vůz 3 roky starý stav tachometru 116400 vzhledově pěkný.Po návštěvě servisu a ten provedl diagnostiku zjistili
závady které odpovídají stavu 250000km,asi 11 závad které jsou závažné.Dostali jsme do rukou prázdnou serv.knížku a žádné další papíry původu.Jelikož na zadním skle pod úhlem jsem rozluštil tel.číslo a pár písmen po nápisech které tam někdy byly,mi pomohl internet.Našli jsme majitele ve Francii který byl tak ochotný o poslal faxem kopiji prodejní smlouvy.Je nám to k něčemu,je právo na naší straně?Poradí nám někdo co dál kdo to má řešit ČOI nebo policie?

Re: skrytá vada,stočené km -autobazar

DB, 18.11.2010 19:00:39

1/2
Dobry den,
Ja som mal ten isty problem v january tento rok. Kupil som auto z nemenovaneho bazaru, km 11500,- , po 1.5 roku sa zacalo kazit, stale nejake investicie, tak som ho nechal preverit a zistili mi v autorizovanom servise ze je o 105000km pretoceny tachometer. Byvali majitel bol v mojom pripade nastastie priamoz nasho mesta (Brno) a ochotne my poskitol kupno predajnu zmluvu, a tak bolo vidno kde presne k podvodu doslo. Ajked pretocenie tachometra nie je trestny cin... zamerne a vedome obohatsovanie sa a znehodnotenie automobilu je uz urcite nieco co sa da pouzit a presne to som aj urobil. Znameho zena je pravnicka, napisala mi krasny dopis so vsetkimi paragrafmi ktory som odovzdal v nemenovaom autobazari a dal som lehotu 14dni na vysvetlenie a naslednu okamzitu napravu celej vzniklej situacie vo forme vrateni plnej ciastky ceny za voz. O 2 tyzdne sa to moc nepohlo, majitel chcel so mnou vyjednavat, ale ja som dal hned najavo ze nemienim s podvodnikom vyjednavat a ak nechcu

Re: skrytá vada,stočené km -autobazar

DB, 18.11.2010 19:01:40

2/2
negativnu reklamu a trestne oznamenie, nech mi vratia peniaze a tak sa aj stalo do 2 tyzdnov.
Nasledne som si hned kupil take iste, ale dobre som si ho nechal preverit.
Prajem vela stastia.

Je možná reklamace?

DBill DBill, 01.03.2010 14:37:15

Dobrý den,
zhruba před 14.dny jsem zakoupil vůz v autobazaru.Při prohlídce jsem slyšel občasné vrnění a jakýsi zvuk u motoru.Prodejci jsem můj poznatek sdělil,nicméně jsem byl odpálkován tím,že auto stojí v bazaru déle a je to jen z důvodu,že je studené.Asi po 10.dnech se mi začalo kouřit z ventilátorů,rozsvítili se mi kontrolky a auto nejede(podotýkám,že zvuk byl stejný i po zahřátí motoru a byl slyšet při každé jízdě)Kontaktoval jsem prodejce,který mi sdělil,že se o tem nehodlá bavit,že auto bylo zcel vpořádku.Auto jsem dal na prohlídku(pouze) do jiného servisu a oprava pravděpodobně přesáhne 10 000kč.Mám právo požadovat buď opravu,či odškodnění po bazaru?Děkuji

Re: Je možná reklamace?

marek cina, 24.10.2011 13:38:39

Dobry den.prosim vas o radu.kupil som auto s bazaru.bazarista mi povedal,ze je v poriadku az na bezne opotrebovania sposobene vekom vozidla to som mal aj v zmluve.po tyzdni sa zacalo prehrievat.auto som isiel reklamovat.bazarista povedal,ze vadu odstrania.vymenili chladic,vodnu pumpu a termostat.auto som prevzal v tom,ze uz je ok.aj oni mi to potvrdili.len,ze po tyzdni to zacalo robit znovu.mechanik hovoril,ze to je tesnenie pod hlavu.proste vymenili to co nebolo potrebne.autobazar to uz nechce opravit.co mam robit poradite mi.dakujem pekne

Re: Je možná reklamace?

marek cina, 24.10.2011 13:41:16

Dobry den.prosim vas o radu.kupil som auto s bazaru.bazarista mi povedal,ze je v poriadku az na bezne opotrebovania sposobene vekom vozidla to som mal aj v zmluve.po tyzdni sa zacalo prehrievat.auto som isiel reklamovat.bazarista povedal,ze vadu odstrania.vymenili chladic,vodnu pumpu a termostat.auto som prevzal v tom,ze uz je ok.aj oni mi to potvrdili.len,ze po tyzdni to zacalo robit znovu.mechanik hovoril,ze to je tesnenie pod hlavu.proste vymenili to co nebolo potrebne.autobazar to uz nechce opravit.co mam robit poradite mi.dakujem pekne

zabavení auta

Pavel Zvědělík, 20.12.2009 18:43:47

Dobrý den,
již 2 roky splácíme uvěr na auto,smlouva je na 4 roky.V červenci 2009 nám bylo na česko-německých hranicích vozidlo zabaveno německou policií s tím,že je v čechách nahlášeno jako hledané.Náš právní zástupce zjistil,že od února 2009 je skutečně na VIN našeho vozu vyhlášeno pátrání,navíc na motor je hlášenka u policie a na karoserii taktéž.Tudíž je složeno ze dvou aut.Auto nám bude začátkem ledna 2010 vydáno s tím,že se s ním musíme ohlásit na policii v čechách,jelikož bychom se vědomě dopouštěli trestného činu.Jak v takovém to případě postupovat proti bazaru a hlavně jak je možné ukončit úvěrovou smlouvu.Zde je patrný podvod i ze strany vydávajícího technický průkaz.Děkuji za radu

Pretocenie kilometrov na tachometry

D.B., 14.12.2009 20:10:33

Zdravim,
Potreboval by som poradit ako sa branit v nasledujucej situacii.
Pred rokom a pol som kupil auto v nemenovanom velkom auobazare v CR za 200tisic so stavom tachometru 115tisic kilometrov bez servisnej knizky.
Po case sa zacali prejavovat zavady a tak som zacal patrat po historii vozidla pricom som zistil v autorizovanom servise ze auto ma o viac ako 100tisic kilometrov pretoceny tachometer.
Vyhladal som si predosleho majitela vozidla ktory toto auto vlastnil predo mnou a predal toto auto bazaru z ktoreho som ho ja kupil.
Ten bol ochotny a poskytol my kopiu jeho kupno predajnej zmluvy, kde je aj vidno ze nemenovany autobazar to auto kupil od neho s 225tisic kilometrov na tachometry a riadne vyplnenou servisnou knizkou.
Tim teda v rukach mam doklady o tom ze to autobazar kupil s 225.000km na tachometry a v zapati to predal mne s 115.000km na tachometry.
O to auto uz pochopitelne nemam zaujem a preto prosim o radu ako najefektivnejsie postupovat.
Vopred dakujem.

Reklamace

Bohdan Šustr, 19.11.2008 23:10:10

Dobrý den.Před 3 měsíci jsem koupil v autobazaru auto. Před první návštěvou servisu-výměna provozních kapalin-asi po 2 týdech týdnech od koupě mi praskl výfuk.V servisu zjistili,že byl "odborně" zavařen, na což jsem při koupi nebyl upozorněn. Bral jsem to jako "nutné zlo",mám zkušenost,že výfuky se sypou v tu nejméně vhodnou chvíli, a nereklamoval jsem to.Nechal ho na své náklady vyměnit.Nyní jsem v servisu chtěl výměnit rozvody.Jenže krátce předtím se začal bez zjevných důvodů přehřívat motor,až se nedal ani nastartovat.V servisu padlo podezření na prasklé těsnění pod hlavou,což byl problém,který už řešil,podle informace autobazaru,i předešlý majitel,který měl údajně ono těsnění nechat vyměnit.Přístroje toto podezření potvrdily jako hodně pravděpodobné,předpokládaná cena opravy 15.000,- Kč.Navštívil jsem autobazar,ale ten se k tomu staví tak,že je pouze zprostředkovatel a není za to zodpovědný.Má pravdu nebo jako prostředník mezi prodávajícím a kupujícím má také zodpovědnost?A jakou?

Zjištění vady po zakoupení vozu z autobazaru

tomáš ohlidal, 11.08.2008 21:35:22

Před 2 měsíci jsem koupil 4 roky staré auto z autobazaru.Hned jsem nechal v servisu vyměnit olej a rozvody. Týden po výměně se projevila vada klepání motoru.Podle servisu byla tato vada zakryta hustším olejem.Jednal jsem z bazarem o nápravě - zbytečně.Autobazar se ohrazoval že vada vznikla vinou servisu a na vozidle v době prodeje nebyla.(Bohužel majitel autobazaru odmítl převzít a podepsat oznámení o závadě)
Dnes jsem odtáhl vozidlo do servisu - během jízdy zhasl motor a nenaskočil. V servisu provedou diagnostiku vady. Jak mám postupovat až zjistím závadu. Tak aby autobazar řešil skrytou vadu která vznikla v období 6. měsíční záruční doby.
Musí autobazar akceptovat vyjádření servisu?
Jsem povinen přepravit vozidlo do bazaru a řešit závadu v servisu který určí autobazar? Pokud není vozidlo pojízné a není je možné převést?
Jak postupovat pokud majitel autobazaru odmítá jednat, natož podepsat převzetí písemného oznámení o závadě? Stačí odeslat oznámení o závadě doporučeně? Děkuji

Re: Zjištění vady po zakoupení vozu z autobazaru

Mgr. Oldřich Topka, 20.08.2008 13:12:39

Dobrý den, skrytá vada je vada, která je na věci již v době převzetí a projeví se až později. Vada, která vznikne až po převzetí věci, není skrytá a prodávající za ní neručí. Ohledně reklamací ojetých vozidel jste si měl projít diskuse na tohle téma, na většinu z otázek bylo již odpovězeno.
Pokud bazar reklamaci neuzná, musíte za znalcem a nechat si auto posoudit. Znalec zjistí, jestli jde o vadu, za kterou ručí bazar nebo ne (neručí za vady zjevné, vady z opotřebení a ty, na které Vás upozornil). Když půjde o vadu, za kterou odpovídá, pak by měl věc řešit, jinak musíte podat žalobu a domáhat se nároků u soudu. Auto nejste povinen odtahovat tak, kam Vám určí, v tomhle ohledu Vám nemohou nic nařizovat.

Skrytá vada - autobazar

Petr, 10.07.2008 13:01:39

Dobrý den,
po zakoupení automobilu a absolvování klasických TP a dalších s tím souvisejících, jsem zjistil zavadu na klimatizaci (vadna spojka kompresoru), což dle mého je vada neobjevitelná při přebírání vozidla i po absolvování projížďky.
Teď se na Vás obracím pro radu zda je možnost z mé strany to nějak urgovat dle patříčných paragrafů i když jedním z bodů Kupní smlouvy je toto" ...Prodávající neodpovídá za jakékoliv vady vozidla s výjimkou vad právních, zjištěných až po převzetí vozidla Kupujícím, zejména neodpovídá za skryté vady vozidla, které se staly zjevnýmí až po jeho převzetí Kupujícím...".
Nebo opravdu je tímto bohužel Prodávající zbaven veškerých závazků a odpovědnosti nadále k vozidlu???
Děkuji.

Re: Skrytá vada - autobazar

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 09:18:17

Dobrý den, nikoliv, za vady skryté (pokud existovali v době převzetí vozu) odpovídá. Podle §597 občanského zákoníku platí, "Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady". Neodpovídá pouze za vady, které Vám přiznal, byly zjevné nebo vznikly běžným opotřebením (to je u ojetých vozidel časté). Jestli jde o vadu, za kterou ručí prodávající, by jste si musel nechat zjistit u znalce.

Re: Skrytá vada - autobazar

Petr, 11.07.2008 09:40:28

Dobrý den,
velmi děkuji za radu a nasměrování co a jak dále.
Přesně tento paragraf jsem měl na mysli, jen mi šlo o to zda i když jsem podepsal Kupní smlouvu v které je uvedeno (viz.dotaz) mám šanci se něčeho ještě dožadovat.
Zda patřičný §597 stále stojí výše legislativně než kupní smlouva už s mým souhlasem a podpisem.
S díky a pozdravem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »