Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Mám dotaz:Dva roky jsem OSVČ v oboru pedikura, manikura a nehtová modeláž. Nyní si chci rozšířit živnost o kosmetiku. Chci se zeptat zda potřebuji nyní nového garanta na kosmetiku, když budu mít další živnost? A může být garantem například kadeřnice nebo jiná pedikérka?
Dobrý den,chtěl bychse zeptat co potřebuji je-li to možné, abych dostal něco jako výuční list i když nejsem v oboru vyučen,ale řemeslo dělám již 10let na ŽL.Prostě jednduše doklad o odborné způsobilosti,kdo by mi ho vydal a co k tomu potřebuji.Děkuji předem za odpověď,s pozdravem Klemeš.
Dobrý den,
dnes jsem byl žádat na živnostenském úřadě pro založení živnosti. Zažádal jsem si o několik živnosti volných a také o 2 živnosti řemeslné a to o Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačních zařízení a o Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení. Mám vzdělání s maturitou v oboru 26-47-M/002 Elrktronické počítačové systémy, poté 1 rok praxi v počítačové firmě na pozici prodavač/technik a dále 2 roky na pozici správce sítě. I přesto mně na živ.úřadě ale sdělili, že je třeba posoudit, zda je mnou dosažené vzdělání dostatečné a že je třeba to posoudit. Postupovali správně? Já jsem si jistý, že vzdělání v oboru a i praxe je pro založení této činnosti víc než dostatečná. Děkuji za odpověd. Kacíř Jan
Dobry den, mel bych takovyto dotaz. V r. 2005 jsem absolovoval rekvalifikacni kurz Pruvodcovske cinnosti horske na jehoz zaklade mi byl vydan zivnost list (v te dobe nebyly zadne dalsi podminky jako delka praxe apod. - pouze doklad o absolovani kurzu, vypis szrejstriku trestu a z finacniho uradu). V letosnim roce si tento kurz udelala manzelka, ktera jiz ctyri roky vykonavala praxi jakozto vedlejsi pruvodce CK bez naroku na odmenu. Od CK dostala potvrzeni, ze 4 roky zde vykonavala praxi. Nyni ji na zivnostenskem uradu tvrdi ze dle paragrafu 7 odstavec 4 musi tuto praxi dolozit pracovni smlouvou. Ja sam ji pry nemohu vykonavat odpovedneho zastupce , neb udajne 4 roky praxe nemam - ZL mam od cervence 2005. Maji na zvnostenskem uradu pravdu nebo si opet jen neco vymysleji?
Dekuji.
Dobrý den, ŽÚ vychází striktně ze znění uvedeného §7: "Pokud je v rámci odborné způsobilosti vyžadována praxe v oboru, rozumí se jí pro účely tohoto zákona výkon odborných činností náležejících do oboru nebo příbuzného oboru živnosti, ..., osobou vykonávající samostatné odborné práce odpovídající oboru živnosti v pracovněprávním vztahu, služebním, členském nebo obdobném poměru (dále jen „pracovněprávní vztah“).". Přímo pracovní smlouvu tedy dokládat nemusí, stačilo by předložit třeba jen dohodu o provedení práce nebo o pracovní činnosti, což jsou také pracovněprávní vztahy nebo prohlášení CK, že taková dohoda existovala a sjednaná činnost byla skutečně vykonávána.
Dobrý den chtěl jsem se zeptat co by mělo obsahovat potvrzení o šestilete praxi a kdo jej muže vystavit.Stačí doklad že jsem u firmi od roku 1997-2008 a že tato firma se touto čiností zabíva. Děkuji
Dobrý den, pro ŽÚ není podstatné, že se firma zabývá nějakou činností, ale to, že firma potvrdí, že jste takovou činnost skutečně vykonával. Příklad: může jít třeba o firmu stavební, ale pokud tak zaměstnanec vykonával administrativní činnosti, pak mu těžko může potvrdit, že se zabýval třeba stavařinou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com