Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy nastává platnost dohody o provedení práce? Není mi jasné, zda smlouva-dohoda vzniká na platnosti při nástupu do práce anebo datumem podepsání dohody? Před dnem nástupu jsem onemocněla, takže jsem na dohodnutou brigádu nenastoupila. Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den, smlouva nabývá platnosti dnem podpisu, často zároveň i s účinností. Platnost znamená, že je smlouva vyhotovena v souladu s právem a účinnost pak vyvolává právní účinky smlouvy, to znamená povinnost stran se chovat podle ní.
To, že nemůžete nastoupit z důvodu nemoci, však s tím nemá nic společného. To je předem neočekávaná událost, která s platností a účinností dohody nesouvisí.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jakou smlouvu je nutno uzavřít,aby se odpracované roky započítávaly do důchodu./byla jsem v domácnosti a nyní bych ráda nastoupila do zaměstnání.Děkuji
Dobrý den, k tomu, aby jste byla účastna důchodového pojištění, je nutné mít uzavření pracovní poměr anebo dohodou o pracovní činnosti. Bližší informací žádejte na OSSZ.
Dobrý den, uzavřela jsem DPP s platnosti do 31. 12. 2008, ale tuto dohodu bych chtěla vypovědět, ale zaměstnavatel mi říká, že ji nemohu vypovědět a vyhrožuje mi soudem, myslela jsem si, že u DPP je dvouměsíční výpovědní lhůta. Děkuji za odpověď
Dobrý den, to je omyl. U DPP nic takového stanoveno není, zákon vůbec na způsoby skončení DPP nepamatuje. Tudíž je nutné, aby to upravovala přímo DPP, a pokud ne, pak je v praxi problém s tím, jak DPP ukončit. To, že jste si v DPP tuto skutečnost neohlídala, je Vaše chyba.
Optimálním řešením je se na skončení práce dohodnout, ale to u Vás nejspíš nepřipadá v úvahu. Pokud ne, pak máte problém, protože musíte dodržet sjednanou dohodu. Můžete se pokusit najít za sebe náhradu. Když však přestanete konat práce, ke které jste se zavázala, bez svolení zaměstnavatele, pak ten skutečně může zvážit nárok na náhradu škody, to je jeho právo.
Dobrý den, prosím Vás, měla bych dotaz.Uzavřela jsem dne 1.4.2005 Dohodu o provedení práce s pojišťovnou Generali a.s.,kde jsem pracovala 2 měsíce,kdy náš smluvní vztah skončil k 30.6.2005. Ve smlově jsem měla uvedeno v čl. 2.4. - v případě ukončení DPP se po dobu 24 měsíců od ukončení smluvního vztahu provádí vzájemné zúčtování nároků na kladnou odměnu z pojistných smluv v době platnosti DPP s povinností vrátit zálohově vyplacenou odměnu za stornované pojistné smlouvy sjednané v době platnosti DPP. Vzniklne-li po takto provedeném konečném vyúčtování za zaměstnancem pohledávka,vyzve Generali Pojišťovna a.s. písemně zaměstnance k její úhradě.
Dne 7.7.2008 mi přišel dopis-dovolujeme si Vás upozornit,že dle článku 2.4. DPP,kterou jste s námi dne 1.4.2005 uzavřela,se v případě uko¨nčení této dohody po dobu 24měsíců od ukončení smluvního vztahu provádí vzájemné zúčtování nároků. Pohledávka činí 12.373,-Kč a je splatná do 14dnů.
Můžete mi poradit?Není to už dávno promlčené?
Dobrý den, promlčecí doba doba činí 3 roky ode dne, kdy vznikl nárok na splatnost. Takže platnost doložky sice vypršela, ale nároky, které v té době vznikly, mají vlastní promlčecí dobu. Takže pochybuji, že Vaši námitku promlčení uznají.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com