Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, pracoval jsem va firmně na kterou byl vyhlášen kokurz. Správce konkurzní podstaty již většinu majetku odprodal a měl na účtě cca. 5 000 000 Kč, s tím že mzdové nároky zaměstnanců byli cca. 3 000 000 Kč a celkový dluh cca. 130 000 000. I přes ubezpečení správce, že nam dlužné mzdy budou vyplaceny, se doposud nestalo. Dle jeho slov se objevili oddělení věřitelé a ty prý musí uspokojit nejdříve. Myslel jsem, že se mají nejdříve uspokojit nároky zaměstnanců a pak teprve zbytek. Můžete mi prosím poradit na co má a no co nemá správce nárok, případně někoho, kdo by mi mohl poradit?
Dobrý den, radu by jste mohl dostat u soudu, u kterého je vedeno insolvenční řízení proti Vašemu zaměstnavateli, eventuálně na úřadu práce, který má určité možnosti v případě platební neschopnosti zaměstnavatele, který je v konkurzu. Jisté však je, že zaměstnanci nejsou jediná přednostní skupina, která musí být vyplacena jako první.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com