Kategorie: Pracovní právo / Dovolená
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
prosím poradte mi...manželka po rozvodu bojovola o naše dvě nezletilé děti zuby nehty soud je určil do výchovy matce z duvodu že já se o ně dobře nepostarám nebot jsem stálee na cestách??...ted je v cizině tak-že děti opustila stará se o ně její 80letá matka.soud mi určil vysoké výživné z čistého přijmu 1100kč 5000kč mohu soud požádat o podílení se na výživném z bývalou manželkou když ona je nemá v péči???mohu tímto požádat o znížení výživného??? děkuji kohut
Dobrý den, tento dotaz patří do sekce rodinné právo. Takže si projděte diskuze tam. Návrh na snížení výživného podat můžete, stejně jako i návrh na změnu úpravy péče o děti, jestliže se o ně jejich matka nestará dostatečně. Problém můžete konzultovat na oddělení sociálněprávní ochrany dětí na městském úřadu.
muže mi nadřizená osoba -vedouci držet moji mzdu třeba týden???? kam se mám obrátit když na pracovišti se tvoří psychická šikana tak abych neměla za to vyhazov?,nebo mám mlčet jen proto abych si udržela místo,jsem z toho na prášky a nevím kam a na koho se obráti??
Dobrý den, taková šikana se prokazuje těžko. Ale můžete se obrátit na inspektorát práce. Za to, že zaměstnanec hájí svá práva nesmí být zaměstnavatelem nijak znevýhodňován. Ale v praxi je situace poněkud odlišná. I zde platí, že "Kdo chce psa bít, hůl si najde".
pracuji v obchodě s oděvama ..nadřízená nám prohlíži při ochodu naše tašky a navíc nás nutí ukázovat i naší osobní kabelky a fyzicky se jich dotýká má na to právo?,když ona sama nám nic nedokazuje??
Dobrý den, §248/2 ZP: Zaměstnavatel je z důvodu ochrany majetku oprávněn v nezbytném rozsahu provádět kontrolu věcí, které zaměstnanci k němu vnášejí nebo od něho odnášejí, popřípadě provádět prohlídky zaměstnanců. Při kontrole a prohlídce podle věty první musí být dodržena ochrana osobnosti podle § 11 občanského zákoníku. Osobní prohlídku může provádět pouze fyzická osoba stejného pohlaví.
Takže ano, takovou prohlídku požadovat může. Pokud jde o vedoucí, ta je Vaše nadřízená a máte respektovat její pokyny, protože ve vztahu k Vám zastupuje zaměstnavatele. Jí a její práci si pak mají kontrolovat její nadřízení. Takže argument, že sama nic dokazovat nemusí je dětinský.
DObrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám nárok na poměrnou část dovolené, pakliže jsem ukončila pracovní poměr po ukončení 3měsíční zkušební lhůty. V těchto 3měsících jsem byla jeden měsíc na nemocenské.
Dobrý den, neodpracovala jste 60 dnů, takže budete mít nárok jen na 1/12 z dovolené za každých 21 odpracovaných dnů.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com