Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Chci dát výpověď z PP s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Do konce roku mám ještě 10 dní nevyčerpané dovolené. Tu dovolenou potřebuji a nechci si ji nechat proplácet. Zaměstnavatel mi v tom pravděpodobně bude bránit. Můžu trvat na jejím čerpání? V případě, že mi ji nakonec dají, kdo rozhodne o období kdy ji můžu čerpat?
Předem moc děkuji za odpověď
Nástup dovolené určuje zaměstnavatel. Pokud by provozní důvody neumožnily určit čerpání dovolené, pak by po skončení prac. poměru byla proplacena.
Zaměstnavatel však spíše vyžaduje, aby byla dovolená vyčerpána (neboť proplacení dovolené je pro něj náklad "navíc").
Čerpání dovolené si vynutit nemůžete.
Dobrý den
Rád bych se poradil ohledně pracovního poměru. Jsem zaměstnancem školství - učitel 2. stupeň ZŠ. 30.6. jsem podal výpověď, poměr mi tedy končí 31.8. Problém je ale že mi zbývá pouze 26,5 dne dovolené tedy 13,5 dne mi chybí do počtu pracovních dnů v měs. červenci a srpna. Jakým způsobem může toto můj současný zaměstnavatel řešit? O prázdninách ve škole nikdo není tedy být fyzicky přítomen ve škole mi připadá trochu nelogické. Může mi nařídit např. hlídat dělníky kteří ve škole pracují na rekonstrukci? Děkuji za odpověď. Petr Juříček
Dobrý den, to projednejte s vedením školy. Pokud ovšem pro Vás nebudou mít práci (což je logické, když se neučí), pak je překážka na jejich straně a Vám by měla náležet náhrada platu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com