dovolená - zkušební doba - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nárok na dovolenou

Kateřina Nová, 25.08.2008 12:35:20

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jaký mám nárok na dovolenou. Nastoupila jsem do zaměstnání 1.12.2007, 4.2.2008 jsem onemocněla. Nemocná jsem byla do 10.8.2008 a ukončila jsem pracovní poměr.Děkuji za odpověď.

Re: Nárok na dovolenou

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 12:20:14

Dobrý den, kdyby jste si v souladu s pravidly prošla předchozí odpovědi, věděla by jste, že takové výpočty zde neprovádíme. Obraťte se tedy na mzdovou účetní.

dovolená - zkušební doba

pavel novacek, 07.07.2008 10:13:25

dobrý den, nastoupil jsem do nové práci 01 června
2008, se zkušební dobou určenou na 3 mesíce. práci bych chtěl ukončit 31 července 2008, po uplynutí dvou měsíců zkusební doby. mohl bych se zeptat zda mám nárok si žádat o dovolené pred mým odchodem ze zamestnání? přesněji poslední tyden července?
Na kolik dnu mám nárok podle zákona kdyz jsem ve zkušebný době? Firma určuje 4 týdny dovolené ročně. Pokud mi ji zaměstnavatel neposkytne k vyčerpání, mám nárok na její proplacení? děkuji předem a přeji hezky den

Re: dovolená - zkušební doba

Mgr. Oldřich Topka, 09.07.2008 14:41:30

Dobrý den, za každých 21 odpracovaných dnů Vám vznikne nárok na 1/12 dovolené (cca 1,5 dne). Ale pokud Vám zaměstnavatel čerpání neumožní, pak si ji nevezmete. Dovolenou totiž určuje zaměstnavatel, ne zaměstnanec. Po skončení PP Vám ji ale bude muset proplatit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »