Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chci podat žádost o rozvod. Chtěla bych se zeptat, jak se provádí majetkové vyrovnání, když splácíme dluhy, kterých jsme nabyli v průběhu manželství. Zda se rozpočítává napůl.Také se chci zeptat ohledně získání dětí do své péče, jaké jsou šance a možnosti. Také se chci zeptat zpravidla jak dlouho trvá rozvodové řízení.
Děkuji
Monika Dvořáková
Dobrý den, délka rozvodu záleží na tom, jak moc je vytížený soud, který ho řeší. Jednotnou dobu tedy uvést nelze. Např. v Praze a severních Čechách to bude výrazně déle než jinde. Pokud jde o vypořádání, pak je jen na Vás, jak se dohodnete a rozdělíte si mezi sebe věci i dluhy. Ale ve vztahu k věřitelům, budete oba ručit stále stejně. To by jste se museli s např. s bankou dohodnout, že půjčku bude splácet jen jeden a bude na něj přepsána. Do té doby, když nebude splácet ten, kdo dluh převzal podle dohody, se věřitel klidně může domáhat zaplacení i na druhém (ex)manželovi. Děti jsou stále v převážné většině případů svěřovány matkám. Ale i zde se můžete dohodnout, např. na střídavé péči. V ostatním si pojděte diskuze, tohle všechno na co se ptáte, je tu zodpovězeno již nesčetněkrát.
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Před rozvodem sme žili s manželem přes devět let ve společné domácnosti. Tudíž i finance obou se braly jako společné.Za tohoto období sme si pořídili auto na leasing.Ve velkém techničáku je uvedem první manžel , ale já sem v této listině vedena také jako spolumajitel - v podkolonce!Auto máme napsáno na 50 na 50 %.Po devíti letech sme se vzali, ale po půl roce nečekaně rozvedli.Letos v listopadu nám leasing končí. Bývalý manžel mi ale auto sebral a neumožňuje mi k němu přístup! Tvrdí, že on je majitel, i když na velkém techničáku jsme uvedeni oba! Je možné, aby mi bránil v užívání společného auta? Aby mi znemožnil k němu přístup? Dokonce se zmínil, že nechal vyměnit zámky! Není to protiprávní, abych se já nemohla dostat ke svému, i když polovičnímu majetku? Auto velice potřebuji, bydlím na vesnici a navíc mám v péči prarodiče, které musím vozit k lékaři!Poradíte mi prosím, jak mám postupovat dál? Předem Vám velice děkuji za brzskou odpověď.
Dobrý den, pokud Vám znemožňuje užívání společné věci, pak můžete podat k soudu žalobu na úpravu užívání společné věci nebo přímo na zrušení a vypořádání spoluvlastnictví.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com