Vypovězení nájemní smlouvy za kadeřnické křeslo - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověd z pronájmu křesla

Romana Vosecká, 20.02.2009 19:33:41

dobrý den,prosím o radu,dala jsem výpověd kolegyni z pronájmu křesla v kadeřnictví k 28.2. s měsíční výp.dobou,vzala kopii i orig.s tím,že mi je přinese k 28.2.podepsané.Jak mám postupovat v případě,že mi je přinese např.po 28.2.,nebo mi ji odmítne ppodepsat.Již jsem ji předělávala,nesouhlasiila s důvodem,tak jsem ji předělala bez důvodu.Mám raději ještě zaslat novou poštou a bude platit,když bude na razítku datum 28.2.,co když se mi vrátí nevyzvednutá zpět.Mám vůbec šanci se jí zbavit?Může mít stále připomínky?Děkuji moc za odpověd.

Re: výpověd z pronájmu křesla

Karel Dlouhý, 20.02.2009 20:01:36

Dobrý den,
tento dotaz nepatří do pracovního práva.
(Chápu to tak, že jste vlastníkem nebo nájemcem kadeřnické provozovny a že jste na jednom křesle umožnila podnikat jiné kadeřnici (OSVČ).)
Není jasné, jakou smlouvu jste měli, co bylo jejím obsahem, jaká tam byla sjednána výpovědní doba.

Obecně platí, že výpověď je jednostranný právní úkon - Vy jste jí výpověď měla předat a na kopii si hned nechat podepsat převzetí.
Nechápu, proč jste jí nechala "kopii i orig.s tím,že mi je přinese k 28.2.podepsané".
Pokud s výpovědí nesouhlasí, může se bránit u soudu (nejste povinna výpověď přepracovávat).

Romana Vosecká, 20.02.2009 20:36:42

děkuji za odpověd,ve smlouvě máme,že obě strany mohou podat výpověd,písemnnou formou měsíc předem.V podstatě ta paní jednala velice sebejistě s tím,že to má od právníka,že si to vezme,prostuduje a přinese 28.2.Byla to moje velká chyba,nemám s tím bohužel žádné zkušenosti,toto je můj 1.případ.Je možné v případě,že mi tu výpověd nedonese,předložit ji znovu a trvat na podpisu převzetí?děkuji

Karel Dlouhý, 21.02.2009 21:20:22

"Je možné v případě,že mi tu výpověd nedonese,předložit ji znovu a trvat na podpisu převzetí?" - Ano, případně jí to předat před svědky.

(Co když 27. resp. 28. 2. z nějakého důvodu nepřijde - vy pak ztratíte měsíc.)

Předpokládám, že máte ještě kopii - pokud se s ní uvidíte v pondělí 23. 2., tak jí řekněte, ať Vám na té kopii potvrdí, že od Vás tu výpověď převzala, že to jste měli udělat hned (a že to zase Vy máte od právníka).

Romana Vosecká, 20.02.2009 19:32:15

dobrý den,prosím o radu,dala jsem výpověd kolegyni z pronájmu křesla v kadeřnictví k 28.2. s měsíční výp.dobou,vzala kopii i orig.s tím,že mi je přinese k 28.2.podepsané.Jak mám postupovat v případě,že mi je přinese např.po 28.2.,nebo mi ji odmítne ppodepsat.Již jsem ji předělávala,nesouhlasiila s důvodem,tak jsem ji předělala bez důvodu.Mám raději ještě zaslat novou poštou a bude platit,když bude na razítku datum 28.2.,co když se mi vrátí nevyzvednutá zpět.Mám vůbec šanci se jí zbavit?Může mít stále připomínky?Děkuji moc za odpověd.

Romana Vosecká, 20.02.2009 19:28:13

Romana Vosecká, 20.02.2009 19:23:56

dobrý den,prosím o radu,dala jsem výpověd kolegyni z pronájmu křesla v kadeřnictví k 28.2. s měsíční výp.dobou,vzala kopii i orig.s tím,že mi je přinese k 28.2.podepsané.Jak mám postupovat v případě,že mi je přinese např.po 28.2.,nebo mi ji odmítne ppodepsat.Již jsem ji předělávala,nesouhlasiila s důvodem,tak jsem ji předělala bez důvodu.Mám raději ještě zaslat novou poštou a bude platit,když bude na razítku datum 28.2.,co když se mi vrátí nevyzvednutá zpět.Mám vůbec šanci se jí zbavit?Může mít stále připomínky?

Romana Vosecká, 20.02.2009 19:23:09

dobrý den,prosím o radu,dala jsem výpověd kolegyni z pronájmu křesla v kadeřnictví k 28.2. s měsíční výp.dobou,vzala kopii i orig.s tím,že mi je přinese k 28.2.podepsané.Jak mám postupovat v případě,že mi je přinese např.po 28.2.,nebo mi ji odmítne ppodepsat.Již jsem ji předělávala,nesouhlasiila s důvodem,tak jsem ji předělala bez důvodu.Mám raději ještě zaslat novou poštou a bude platit,když bude na razítku datum 28.2.,co když se mi vrátí nevyzvednutá zpět.Mám vůbec šanci se jí zbavit?Může mít stále připomínky?

Romana Vosecká, 20.02.2009 19:22:47

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »