Zneužití osobních údajů a dokladů v obch. styku - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Problém se střechou

Miroslav Mžourek, 16.12.2008 11:53:32

Dobrý den.Pokrývač mi v roce 2002 měnil střechu s tím, že dodá i materiál.V desetileté záruce se ze střešních šablon oloupala barva. Materiál jsem u něho tedy reklamoval. Pokrývač mi odmítl šablony vyměnit s tím, že mu musí škodu výrobce nejprve nahradit.Podal jsem tedy žalobu a vše doložil posudkem soudního znalce. Soudním rozhodnutím mu soud přikázal tuto výměnu provést.To ve lhůtě opět neprovedl.Podal jsem exekuční žalobu na výkon rozsudku.Exekutor však do dnešního dne také nevymohl to, aby dotyčný pokrývač střechu předělal. Chtěl bych tedy vědět, zda je možné na pokrývače podat znovu žalobu s tím, že žádám zneplatnění smlouvy o dílo a že žádám o vrácení celé částky, která byla vyplacena za dílo.Střechu bude nutné v horizontu dvou let úplně vyměnit, neboť materiál šablon je bez barvy obnažen a šablony se postupně začínají rozpadat.Děkuji Vám za radu.Mirek

ZNEUŽITÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ/OBECNÍ ÚŘAD

BERNARDOVÁ LUCIE, 03.11.2008 11:55:38

Dobrý den,
jak postupovat v případě, kdy Obecní Úřad, konkrétní osoba zneužila osobní údaje(rodná čísla, mé a dcery,komplet údaje z OP) dále zfalšovala můj podpis na žádost pro obchodní firmu.Veškeré dokumenty jsou dokladatelné.Daná osoba se kevšemupřiznala. Za radu předem děkuji.LB

Re: ZNEUŽITÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ/OBECNÍ ÚŘAD

Mgr. Oldřich Topka, 04.11.2008 16:06:27

Dobrý den, lze podat trestní oznámení a zvážit náhradu škody, kterou osoba takovým jednáním způsobila.

Zneužití osobních údajů a dokladů v obch. styku

Radovan Klimša, 03.07.2008 04:58:18

Dobrý den.
Obracím se na Vás s prosbou o radu a předem děkuji za odpověď. Neznámá osoba s mými zcela jistě falešnými doklady páchá pod mým jménem různou trestnou činnost (nákup a neplacení zboží, leasingové podvody...). Nyní jsem zjistil, že jsem údajně jednatelem několika společností v ČR a na Slovensku (veřejný výpis z obch. rejstříků). V ČR už případ šetří policie, jde mi o mou obranu v cizině.
Děkuji. R.K.

Re: Zneužití osobních údajů a dokladů v obch. styku

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 11:12:22

Dobrý den, v tomto případě adresujte trestní oznámení i ke slovenským policejním orgánům. Postup je podobný jako v ČR, postačí, pokud ho budete adresovat poštou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »