odmítnutí náhrady škody - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

odmítnutí náhrady škody

Ján Munár, 02.07.2008 21:09:37

Dobrý den,prosím o radu.Na narozeninivé oslavě jsem polil znánému notebook pivem.Je rozčílený a žádá,abych mu jej zaplatil v plné výši.Mám sjednanou pojistku z odpovědnosti v obč. životě a nabídl jsem mu,že vyřídím pojistné plnění.To však odmítáa nechce mi dát ani osobní údaje k vyřízení.Stále trvá na plné výši,zaplacené mou osobou.Tímto se chci zeptat,jak mám postupovat a jestli mě může dát k soudu a jaké budou mé šance.už je to dva týdny od nehody a přístroj stále jede.Děkuji za odpověď

Re: odmítnutí náhrady škody

Mgr. Oldřich Topka, 04.07.2008 09:58:00

Dobrý den, žalobu podat může. Musí prokázat, že škoda vůbec vznikla a to Vaší vinou. Pokud však notebook funguje, tak je otázka, v čem tedy spatřuje škodu, natož aby žádal plnou cenu.

Re: odmítnutí náhrady škody

Ján Munár, 04.07.2008 20:03:40

jde o to,že mu prý přístroj časem zoxiduje a že chce úplně nový a nemá zájem o opravu.To že to byla moje vina,je zřejmé a jsou i svědci. Spíš mě zajímá, jestli může žádat náhradu škody, když ji jednou odmítl (také před svědky), a s takovou časovou prodlevou, kdy už si na notebooku mohl sám úmyslně způsobit další škodu., děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »