Vypořádání SJM - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Vypořádání SJM

Karel Dělo, 02.07.2008 19:16:49

Dobrý den, před 20lety jsem již za společného manželství postavil rodinný dům, který zcela financovali mojí rodiče.Domek byl již od začátku napsán na mě a manželku,která se však na výstavbě finančně vůbec nepodílela.Nyní se rozvádíme a manželka chce po mě vyplatit 1/2 ceny domu.Má na to právo? Mám všechny faktury dokumentovány, na kterých je zřejmé, že dům platili právě moji rodiče.( účty jsou na jejich jména ).
Máme dvě děti ( 18,23let ).Starší dítě je již výdělečně činné,ale mladší stále studuje.Jak se tedy rozdělí majetek?

Re: Vypořádání SJM

Mgr. Oldřich Topka, 08.07.2008 15:15:20

Dobrý den, jestli nenaleznete dohodu, pak můžete o vypořádání SJM požádat soud. Manželka se sice nepodílela, ale je otázka, jestli financování od rodičů a napsání 1/2 domu na manželku nelze považovat za dar. V té době navíc platila poněkud odlišná úprava. Jednalo se o bezpodílové spoluvlastnictví manželů, dnes jde o společné jmění manželů.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »