Přijetí dítěte do školky - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Přijetí dítěte do školky

Martina Jaaferi, 02.07.2008 15:42:40

Dobrý den,
mám problém se kterým si nevím rady. S manželem a dcerou jsme se v září nastěhovali do pronájmu v Praze Čakovicích. Jedná se o dlouhodobý pronájem. V únoru jsem nastoupila do práce a jelikož nebylo místo ve školce (ani vzdálených) byli jsme nuceni přihlásit dceru do soukromé školky za kterou platíme 5 500 Kč měsíčně bez stravy. Od září bude v blízkosti našeho bydliště otevřená nová obecní školka. Dceru jsem šla na obecní úřad přihlásit a tam mi bylo řečeno že pokud nemáme v Čakovicích trvalé bydliště, dceru mi do školky nevezmou. Majitel bytu nám svolení k trvalému bydlišti nedá. Úřednice tvrdila že si to takto zastupitelstvo rozhodlo. Má otázka zní zda je toto v souladu se zákonem. Žijeme přeci jen v metropoli kde žijí tisíce lidí v podnájmech, realitní kanceláže informují o občanské vybavenosti. Nejde o to že ve školce není místo, jde jen o to trvalé bydliště. děkuji vám předem za odpověď. Jaaferi Martina

Re: Přijetí dítěte do školky

Mgr. Oldřich Topka, 02.07.2008 16:25:48

Dobrý den, ze zákonů přímo nevyplývá, že by nástup dítěte byl podmíněn trvalým pobytem. Ale situace ve školkách je kritická a ředitelé často stanoví všelijaká kritéria. Předpokládám, že u zřizovatele školky (obce, resp. městské části) toho mnoho nezmůžete. Pokuste se tedy požádat o konzultaci nadřízený školský orgán, tedy školský odbor na magistrátu hl.m. Prahy nebo na krajském úřadu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »