Výměna družstevního bytu přes realitní kancelář - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výměna družstevního bytu přes realitní kancelář

Lenka Jomaa, 02.07.2008 08:17:13

Dobrý den,prosím Vás,potřebovala bych poradit.Chci vyměnit družstevní byt 1+1 za družstevní 2+1(stejné bytové družstvo)svůj byt dávám jako protihodnotu,s doplatkem 100 000kč.Složila jsem zálohu na rezervaci 10 000kč,kde je psáno:Pokud odstoupím od uskutečnění převodu výše uvedeného bytu z jakýchkoliv důvodů,je v tomto případě záloha ve výši 10 000kč nevratná.Pokud k převodu výše uvedeného bytu nedojde z důvodů,které zaviní naše realitní kancelář je výše uvedená záloha vratná.Po složení rezervace makléřka tvrdí,že výměna asi nebude možná,že se bude muset udělat přepis,tzn.9500kč a celé to prý musím platit já,el.a plyn si mám jít přepsat sama+nechat notářsky ověřit podpis.Bohužel na stránkách realitky je psáno něco jiného.www.profi-byty.cz část naše služby.Nevím co si mám myslet,buď je nekorektní realitní kancelář nebo makléřka špatné proškolená.Zdá se Vám to korektní?? Děkuji za odpověď.

Re: Výměna družstevního bytu přes realitní kancelář

Mgr. Oldřich Topka, 07.07.2008 13:58:14

Dobrý den, dobrá RK se pozná právě podle toho, jak vysoký servis zajistí klientů. Ty, které stojí za to, totiž klientům zajistí veškerý právní i ekonomický servis (smlouvy, přepis služeb, podání daňového přiznání, katastr aj.), aniž by klient kromě zaplacení provize (kterou stejně nakonec platí prodávající v ceně nemovitosti) musel cokoliv řešit. Pokud tedy nejsou schopni zajistit takové služby a to ještě v případě, že v nabídce svých služeb něco takového slibují, je to opravdu nekorektní. Bohužel dnes je takových nesolidních realitek a "makléřů z obýváků" celá řada.

Re: Výměna družstevního bytu přes realitní kancelář

Lenka Ondrášková, 09.05.2010 12:19:16

No zkuste se optat u mnou vyzkoušené RK http://www.hitreality.cz/. Určitě vám dobře poradí, stejně jako mně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »