Diplom / certifikát ze školení - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Diplom / certifikát ze školení

Martin Hol, 02.07.2008 07:51:31

Dobrý den,
zajímalo by mě, kdo má právo na originál diplom/certifikát ze školení? Zaměstnavatel, který vyslal zaměstnance na školení nebo zaměstnanec (který úspešně školením prošel). Můj zaměstnavatel si originál ponechal s odůvodněním, že je diplom majetkem firmy a mě dal pouze kopii diplomu. Mám právo na originál?

Re: Diplom / certifikát ze školení

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 13:24:27

Dobrý den, osvědčení jste získal Vy, takže originál patří Vám. Majetkem firmy rozhodně není. Jde o osvědčení kvalifikace určité osoby (tedy Vás), firma s ním v podstatě nemá co dělat.

Martin Hol, 04.07.2008 15:01:48

Dobrý den,
a existuje pro to co říkáte nějaká opora v zákoně(případně v jakém)?

Děkuji

Mgr. Oldřich Topka, 04.07.2008 15:11:15

Dobrý den, takhle detailně Vám to rozebírat nebudu. To zcela jasně vyplývá z logiky věci. Maturitní vysvědčení nebo VŠ diplom je také platný jen osobě, která ho získala.

Jiří Herkal, DiS., 07.09.2010 09:50:03

Chtěl bych se zeptat, zda je možné absolventský diplom a maturitní vysvědčení - a certifikáty ze školeni si nechat zatavit do laminované folie pro ochranu před poškozením. Absolvoval sem řadu konkurzů a školení a chtěl bych mít tyto cenné dokumenty chráněne proti poškození, upravuje toto nějaká vyhláška ?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »